RUGANJE IZ ZAGREBA: Hrvatska šuruje sa Prištinom, pa se čudi reakcijama srpskih zvaničnika

Dragutin Stevanović

10. 05. 2021. u 10:09

Oštećenog sluha od nedavnih pokliča protiv Srba u Borovu Selu na Uskrs, ali i dalje britkim jezikom, hrvatska vlast nam usput drži lekcije o tome zašto kaskamo na evropskom putu

РУГАЊЕ ИЗ ЗАГРЕБА: Хрватска шурује са Приштином, па се чуди реакцијама српских званичника

Novosti

HAJDE konačno da razgovaramo. Birajte temu! Hoćete li da pričamo o ljudskim i manjinskim pravima, tekovinama antifašističke borbe, slobodnoj upotrebi jezika i pisma, povratku uzurpirane imovine, hapšenjima svojih građana po tajnim optužnicama, nasilnom prekrajanju granica, međukomšijskim odnosima, evropskim vrednostima...

Mnogo je tema koje moramo da otvorimo ili da nastavimo sa Hrvatskom. Posebno što se njihov predsednik Milanović poziva na razgovor. On ističe da bi razgovarao "bez ruganja" pre nego što je potpisao ukaz o povećanju broja hrvatskih vojnika na Kosovu da je mislio da će to smetati "ljudima u Beogradu, konkretno Vučiću".

Umesto razgovora sa Beogradom, Zagreb se opredelio da u Prištinu pošalje glasnogovornika, svog šefa diplomatije Gordana Grlića Radmana, da od kosovskih Albanaca uzme muštuluk najavom da će hrvatske vojne snage biti pojačane na teritoriji Kosova i Metohije.

Ovaj emisar je prethodno domaćinima obećao paket pomoći, u kojem je i podrška oko viznog režima i apel državama koje to nisu učinile da priznaju Kosovo. A samo koji dan ranije Zagreb je obnovio ponudu Prištini da im bude mentor prilikom formiranja "vojske Kosova".

Oštećenog sluha od nedavnih pokliča protiv Srba u Borovu Selu na Uskrs, ali i dalje britkim jezikom, hrvatska vlast nam usput drži lekcije o tome zašto kaskamo na evropskom putu, ne propuštajući da pomene "velikosrpsku agresiju". Uz to, reakciju Beograda i Srba sa KiM, koji su samo iskazali opravdani strah zato što se "braća po oružju" grupišu u "olujnim vremenima", nazivaju - histeričnom.

U redu, Srbija histerično poručuje - mi smo za mir u celom regionu! A vi nam smireno kažite: "Šta tražite na KiM?" Odgovorite, nećemo se rugati.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave