RAZJARENA GAMAD: Onima koji se zgražavaju zbog “Besmrtnog puka” nimalo ne smetaju nepodopštine zapadnih diplomata

Ljiljana BEGENIŠIĆ

11. 05. 2022. u 10:11

Da su pažljivije slušali i jednako kritički gledali na izjave predstavnika zapadnih država čuli bi brojne sramnije reči od poziva ruskog diplomate na antifašistički marš

РАЗЈАРЕНА ГАМАД: Онима који се згражавају због “Бесмртног пука” нимало не сметају неподопштине западних дипломата

Novosti

VELIKU podršku pojedinih udruženja i političara doživeo je ovih dana tvit koji glasi: "Harčenku je Srbija upriličila da se ponaša kao gazda u Beogradu, njegov poziv Beograđanima da se pridruže ruskoj organizaciji manifestacije 'Besmrtni puk' dok traje agresija Rusije na Ukrajinu je sramota kakvu Beograd nije doživeo poslednjih 77 godina."

Razjario ih je poziv ruskog ambasadora građanima Srbije da se pridruže šetnji "Besmrtnog puka", a da su pažljivije slušali i jednako kritički gledali na izjave predstavnika zapadnih država čuli bi brojne sramnije reči od poziva ruskog diplomate na antifašistički marš.

Njima ne smeta ništa što rade zapadne diplomate. Ne paraju im uši, na primer, reči jednog američkog ambasadora koji je usred Vlade Srbije poručio da SAD Kosovo posmatraju kao suverenu i nezavisnu državu sa čijim predstavnicima imaju kontakte kao sa predstavnicima bilo koje druge države u regionu. Oni nikada NATO agresiju ne nazivaju pravim imenom, ali imaju brojna opravdanja za ovaj zločin, ne zameraju strancima kada sede na biračkim mestima i "pomažu" nekim strankama da pređu cenzus, ni kada preporučuju ministre za vladu...

Isti ti, koji ovo ne vide i ne čuju, a sramotnim nazivaju ruski poziv na marš, nikakvu sramotu ne vide kada se potomci pripadnika "Besmrtnog puka" nazivaju "četničkom gamadi koja nosi slike svojih dedova i otaca u nekom juče izmišljenom besmrtnom puku..."

Nema poštovanja za to što su dedovi i očevi "četničke gamadi" dali glavu u borbi protiv fašista. Istih onih fašista, za čije naslednike u Ukrajini - banderovce i azove - srpski kritičari ruske politike danas imaju samo reči hvale.

Kritikujući Bocan-Harčenka kažu: "Nema fašističkog antifašizma, ambasadore". I to je tačno, ali mora da važi za sve.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!