VEK FUDBALA U SRPSKOJ CRNJI: Jubilej "bubamare" u varoši Đure Jakšića, vina, lepih žena... (FOTO)

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

11. 11. 2022. u 16:33

BUDUĆNOST, u gospodskoj, banatskim suncem okupanoj, Srpskoj Crnji, varoši slavnog i jednog od najvećih srpskih pesnika i slikara, Đure Jakšića, fudbalska naravno, bitiše ravno stotinu godina, uz meštane, narod, sportiste i ljubitelje najvažnije sporedne stvari na svetu…

ВЕК ФУДБАЛА У СРПСКОЈ ЦРЊИ: Јубилеј бубамаре у вароши Ђуре Јакшића, вина, лепих жена... (ФОТО)

Foto: Privatna arhiva

Fudbalski klub Budućnost, u subotu 26. novembra, obeležiće stotinu godina postojanja, uspešnog postojanja, čojstva i junaštva na zelenoj travi, isto tako kao što su zeleni naraštaji koji dolaze, ali im, dok kotrljaju i trče za "bubamarom", prijaju priče kako su to nekada, radili njihovi dedovi, pradedovi….

- Poslednje novembarske subote, uz setne priče o svetloj prošlosti, ali i našoj "Budućnosti", okupiće se brojna poznata lica, igraće se fudbalska utakmica veterana i sadašnjeg seniorskog tima, uz izložbu fotografija, svečanu akademiju i drage goste iz Fudbalskog saveza Srbije, Vojvodine, grada Zrenjanina, opština i mesta u okolini, beogradskog Partizana - poručuje Saša Popov, član organizacionog odbora proslave značajnog jubileja fudbala u Srpskoj Crnji.

- Na kraju, kako i dolikuje vekovno gostoljubivim domaćinima, pozivamo sve drage nam prijatelje, na druženje u čuvenom dvorcu Nojhauzen, opet uz priče, sećanja i viđenia znamenitih ljudi i aktera, čija imena pišu istoriju - dodaje Dragan Daničić, zamenik predsednika opštine Nova Crnja, takođe aktivno uključen u organizaciju proslave veka fudbala u Đurinoj varoši.

- Dobro došli u Srpsku Crnju, Đurinu varoš, fudbala, poezije, vina, lepih žena, slavne istorije i ogromne energije. Budućnost Vas zove - naglasio je Daničić.


 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)