"DUPLA POBEDA" NA NJUKASL: Fenjeraš strepi od debakla na ''Sent DŽejms parku''

O. M.

30. 04. 2023. u 11:45

NjUKASL junajted nastavlja svoj pohod na Ligu šampiona protiv Sautemptona na ''Sent Džejms parku'' u 34. kolu engleske Premijer lige.

ДУПЛА ПОБЕДА НА ЊУКАСЛ: Фењераш стрепи од дебакла на Сент Џејмс парку

FOTO: Tanjug/AP

"Svarake" su u četvrtak protiv Evertona nastavile svoj pobednički niz, koji je samo na kratko bio prekinut pre 15 dana porazom na gostovanju Aston vili. "Karamele" su ponižene na svom ''Gudisonu'' (1:4), ali ne toliko koliko je kolo pre toga ponižen Totenhem (6:1, četiri gola u mreži Ljorisa za 22 minuta). 

Njukasl je sada treći sa 63 boda, dva više od četvrtoplasiraog Mančester junajteda koji ima meč manje, odnosno osam više od Totenhema i Aston vile koji imaju po utakmicu više. Navedene četiri ekipe, uz Liverpul i Brajton koji takođe imaju izvesne šanse, boriće se za preostala dva mesta koja vode u najkvalitetnije klupsko fudbalsko takmičenje, gde "svrake" nisu učestvovale od sezone 2002/03, kada su u prvoj grupnoj fazi izgubili prve tri utakmice, ali na kraju se ipak domogli druge faze.

Sada će izabranici Edija Haua pokušati da ostvare četvrtu uzastopnu pobedu kod kuće, koju izgleda očekuje svaka kladionica. Iako je Totenhem ponižen sa 6:1, uspeli su ''pevci'' da održe "nerešeno" u drugom poluvremenu, što znači da Njukasl, uprkos fantastičnoj formi i činjenici da je kod kuće izgubio samo jednu utakmciu od početka sezone, nije ostvario ppobedu u oba poluvremena na domaćem terenu još od 29. oktobra. Mada je i tada prvi gol u pobedi od 4:0 nad Aston vilom pao tek u šestom minutu nadoknade prvog poluvremena.

Idealna prilika za prekid ove negativne serije je gostovanje Sautemptona protiv koga su i jesenas na ''Sent Merisu'' ostvarili duplu pobedu (4:1 kraj, poluvreme 1:0).

NAŠ PREDLOG: Dupla pobeda 1 (kvota 2,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu - rat koji je u toku je doveo da se zbivanja iz tih država prate iz minuta u minut, uživo, a na svakih pet minuta pojavi se nova informacija koja izazove veliku pažnju. Sport je neodvojiv deo života, pa i tokom ratnih zbivanja, a upravo je jedna sportska vest rastužila ovog ponedeljka Ukrajince.

29. 04. 2024. u 12:24

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave