OBA TIMA SU U SJAJNOM RITMU: Ovi premijerligaški rivali jure treći uzastopnu pobedu!

V.M.

27. 04. 2024. u 12:10

U 35. kolu najjače fudbalske lige sveta gledaćemo obračun dve razigrane ekipe na ''Gudisonu'' kada Everton bude ugostio Brentford (18:30).

ОБА ТИМА СУ У СЈАЈНОМ РИТМУ: Ови премијерлигашки ривали јуре трећи узастопну победу!

Tanjug/AP

Današnji rivali su do skoro bili veoma blizu zone ispadanja i nalazili su se u borbi za opstanak, ali sjajnim igrama u poslednje vreme pobegli su od Lutona i Notingema i gotovo sigurno će igrati u Premijer ligi iduće sezone.

Na proteklih pet utakmica fudbaleri Evertona su svojili čak deset bodova, a početkom nedelje su ostvarili najbitniju pobedu u sezoni savladavši Liverpul sa 2:0. Ono što tu pobedu čini još slađom, pored činjenice da su pobegli na plus sedam u odnosu na Luton koji je prvi tim ispod crte, je to što su njome verovatno okončali snove ''redsa'' o tituli što su navijači ''karamela'' i te kako znali da proslave.

Sa druge strane u tom periodu Brentford je neporažen, ali je osvojio manje bodova od Evertona jer je uz dve pobede odigrao čak tri remija. 

Izabranici Tomasa Franka izgledaju sve bolje na terenu u završnici sezone i očigledno je da povratak igrača poput Mbuema na teren dosta znači ''pčelicama'' koje ne bi treble da strepe oko opstanka jer na svom saldu imaju deset poena više od Lutona.

Uoči današnjeg susreta, gosti su savladali Šefild i Luton, dok su domaćini pre Liverpula bili bolji i od Notingema, tako da će obe ekipe danas juriti treću uzastopnu ligašku pobedu.

Od kada je Brentford ušao u Premijer ligu pre tri godine, ovi timovi su se susreli šest puta i na tim mečevima blagu prednost ima Everton koji je upisao trijumf trijumfa pored dve pobede Brentforda i jednog remija.

Što se tiče izostanaka od bitnijih igrača Dajš ne može da računa na kapitena Kolmana, dok je Mikolenko pod znakom pitanja.

Kod Tomasa Franka je slična situacija i danski stručnjak na raspolaganju nema Henrija, Mopaja, Hikija, Mija i možda Tonija koji je pod znakom pitanja.

Oba tima su u naletu, ni jedni ni drugi neće želeti da okončaju svoj pobednički niz, ali mi verujemo da će se to desiti obema ekipama i da ćemo videti podelu bodova na ''Gudisonu''.

NAŠ TIP: X (kvota 3,45)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja