POLJACI NE SMEJU DA IZGUBE: Saudijci posle Argentine lete visoko

M.T.

26. 11. 2022. u 11:43 >> 11:44

LEVANDOVSKI je i dalje bez gola na Svetskom prvenstvu.

ПОЉАЦИ НЕ СМЕЈУ ДА ИЗГУБЕ: Саудијци после Аргентине лете високо

TANJUG/AP

Saudijska Arabija potpuno je neočekivano lider grupe "C" posle prve runde i danas će od 14 časova u drugom kolu odmeriti snage sa Poljskom na stadionu u Al Rajanu. ''Zeleni sokolovi'' prvi su u grupi sa tri osvojena boda, dok su Poljaci odmah iza njih sa bodom posle remija protiv Meksika.

Poljska je imala velika očekivanja na startu Svetskog prvenstva u meču protiv Meksika, ali na kraju je viđen samo remi bez golova u kojem su Meksikanci bili čak i bolji rival, iako su Poljaci bili ti koji su imali najbolju priliku za gol u 58. minutu kada je Robert Levandovski promašio jedanaesterac, tačnije rečeno njegov šut je odbranio Giljermo Očoa. Tako je napadač Barselone i dalje bez gola na Svetskim prvenstvima, a upravo će njegova mogućnost realizacije biti od najveće važnosti Poljacima u današnjem meču.

Ekipa selektora Česlava Mihneviča nema mnogo izbora u današnjem meču i jednostavno mora da savlada Saudijsku Arabiju ako želi da zadrži šanse za plasman u osminu finala pošto će u poslednjem kolu igrati protiv Argentine koja posle šokantnog poraza od Saudijaca trenutno zauzima poslednje mesto u grupi bez osvojenog boda.

Saudijska Arabija zaslužna je za najveće iznenađenje prvog kola na Svetskom prvenstvu u Kataru. Niko nije ''arapskim sokolovima'' davao ni promil šanse protiv favorizovane Argentine, posebno ne pošto su ''gaučosi'' vodili posle prvih 45 minuta, ali je tim selektora Erva Renara uspeo da stigne do neverovatnog preokreta. Veoma agresivni su bili Saudijci na tom meču i odlični u postavljanju ofsajd zamki koje su im čak 10 puta bile uspešne, a naneli su Argentincima prvi poraz u 36 mečeva. Ukoliko bi uspeli da dođu do dobrog rezultata protiv Poljske, Saudijci bi imali veliku priliku da odu u osminu finala, prvi put još od 1994. i Svetskog prvenstva u SAD.

Selektor Poljske Česlav Mihnevič ipak će moći da računa za meč protiv Saudijske Arabije na Kristijana Bjelika i Bartoša Berežinskog koji su zadobili, kako se ispostavilo, samo lakše povrede protiv Meksika u prvom kolu, pa Mihnevič na raspolaganju ima kompletan tim. U redovima Saudijske Arabije svakako neće biti Jasera Al-Šahranija koji je zadobio ozbiljne povrede posle sudara sa svojim golmanom Mohamedom Al-Ovaisom protiv Argentine i već je uspešno operisan. To će biti i jedini izostanak za selektora Erva Renara koji ima osve ostale igrače na raspolaganju.

Ovo će između ostalog biti prvi zvanični meč ove dve reprezentacije, a jedini put do sada su igrali u prijateljskom meču u martu 2006. kada je Poljska uspela da trijumfuje sa 2:1

NAŠ TIP: 1X&0-3 (kvota 1,45)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)