TUNIŽANI ŽELE DA ISPIŠU ISTORIJU! Otpisani "kenguri" im stoje na putu

V.D.

26. 11. 2022. u 08:29

U drugom kolu grupe "D" danas od 11 časova u Al Vakri snage će odmeriti Tunis i Australija

ТУНИЖАНИ ЖЕЛЕ ДА ИСПИШУ ИСТОРИЈУ! Отписани кенгури им стоје на путу

FOTO: Tanjug/AP

Reprezentacija Tunisa je jako disciplinovano odigrala meč prvog kola protiv Danske i favorizovanoj ekipi uzela bod. Tunižani su motivisano otvorili taj meč i bili bolja ekipa u prvom poluvremenu kada su i uputili i jedini udarac u okvir gola Kaspera Šmajhela. U 24. minutu Isam Žebali fudbaler Odenzea je postigao gol koji je opravdano poništen zbog ofsajda. 

U drugom poluvremenu su Danci uspostavili svoju igru bili opasniji protivnik kao što se i očekivalo a najbolju šansu za gol imali su u 70.minutu kada se na dodavanje Kristensena nije snašao Kornelijus koji sa jednog metra nije uspeo da sprovede loptu u mrežu sjajnog golmana Damena. 

Što se tiče selekcije Australije oni su na svoje peto uzastopno Svetsko prvenstvo stigli u nešto slabijem sastavu nego obično. Došlo je do smene generacija i "kenguri" nisu više onako nezgodan protivnik kao nekada što se moglo videti i u meču prvog kola protiv Francuske. U timu nema zvučnih imena koja nastupaju za evropske velikane. 

Uspela je Australija da povede protiv Francuza iz jednog upućenog udarca u okvir gola, igrao se deveti minut kada je Krejg Gudvin fudbaler Adelajd junajteda. Nakon primljenog gola Francuzi su se "otreznili" i zaigrali svoju igru kao što se i očekivalo od branioca svetske titule. 

Već do poluvremena uspeli su da preokrenu rezultat a glavni akteri u preokretu su bili Adrien Rabio i najstariji francuski fudbaler u istoriji Mundijala, Olivije Žiru.

U drugih 45 minuta golman australijske reprezentacije, Rajan morao je još dva puta da vadi loptu iz mreže. Igrao se 68. minut meča kada je Dembele asistirao Mbapeu za pogodak da bi tri minuta kasnije zvezda Pariz Sent Žermena bila asistent kod drugog gola Žirua.

"Trikolori" su prikazali sjajnu partiju na tom meču i lako su mogli postići još nekoliko pogodaka tako da slobodno možemo reći da je Australija imala sreća na tom meču što je izgubila rezultatom 4:1.

Po igri prikazanoj u prvom kolu možemo reći da su Tunižani favoriti na ovom meču i sada nakon odigranog meča sa Danskom možemo ozbiljnije shvatiti reči selektora Kadrija koji je pre Mundijala rekao da će podneti ostavku ukoliko njegova reprezentacija ne prođe u grupnu fazu prvu put u istoriji. 

Ove dve reprezentacije su se do sada susrele jednom u Kupu konfederacija pre 17 godina kada je Tunis slavio sa 2:0.

NAŠ TIP: 1X&0-3 (kvota 1,60)

TIP ZA HRABRIJE: X-1 (kvota 5,30)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)