UKRAJINCI FAVORITI PROTIV JERMENIJE U JEREVANU: Potrebna im je pobeda da ostanu u igri za prvo mesto

M.T.

24. 09. 2022. u 11:25

Domaćin na začelju tabele.

УКРАЈИНЦИ ФАВОРИТИ ПРОТИВ ЈЕРМЕНИЈЕ У ЈЕРЕВАНУ: Потребна им је победа да остану у игри за прво место

FOTO: AP/Tanjug

Reprezentacija Jermenije na začelju je tabele u Ligi nacija, a danas od 15 časova će na stadionu u Jerevanu dočekati selekciju Ukrajine u petom kolu grupe "1" lige "B".

Jermenija je ovogodišnje izdanje Lige nacija počela iznenađujućom minimalnom pobedom protiv Republike Irske pred svojim navijačima, ali je ubrzo usledio povratak u realnost pošto je selekcija koju predvodi sa klupe Španac Hoakin Kaparos u naredna tri kola doživela sva tri poraza. Škotska je dva puta savladala Jermene, a jedan trijumf je ostvarila i Ukrajina pa je Jermenija trenutno poslednjeplasirani tim na tabeli grupe "1" sa tri osvojena boda posle četiri kola.

Kaporosov tim još uvek ima šanse da izbegne ispadanje u niži rang pošto Republika Irska ima samo bod više, ali Jermenija bi morala da ostvari dobar rezultat protiv Ukrajine kako bi u poslednjem kolu još uvek imala priliku da sama odlučuje o svojoj sudbini, ali će to biti vrlo teško jer su Ukrajinci izraziti favoriti.

Ukrajina je igrala veoma dobro u junskim mečevima Lige nacija sve do poslednjeg kola kada je protiv Škotske u gostima doživela ubedljiv poraz sa 3:0. U prethodna tri kola Ukrajina je ostvarila pobede protiv Irske i Jermenije, da bi potom odigrala nerešeno u revanšu protiv Irske i posle četiri kola se nalazi na drugom mestu tabele sa sedam bodova, dva manje od prvoplasirane Škotske.

Ukrajinci i dalje imaju priliku da dođu do prvog mesta u grupi i prelaska u viši rang, ali će im za to biti potrebna pobeda protiv Jermenije danas, ali i da Irci zaustave Škotsku sa kojom Ukrajina igra upravo u poslednjem kolu i taj meč bi mogao da ima ulogu odlučujućeg po pitanju putnika u ligu "A".

Kaporoso za meč protiv Ukrajine ne može da računa na Varazdata Harojana i Eduarda Spertsijana koji odrađuju suspenziju zbog žutih kartona, ali su zato svi ostali igrači na raspolaganju Špancu. Selektor Ukrajine Oleksandr Petrakov nema u sastavu Oleksandra Zinčenka zbog povrede što je ozbiljan udarac za Ukrajinu, ali su svi ostali igrači na raspolaganju.

Rezultat u međusobnim susretima apsolutno je na strani Ukrajine koja je slavila četiri puta na poslednjih pet mečeva dok je jedan završen nerešenim rezultatom, a Jermenija nema pobedu.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu - rat koji je u toku je doveo da se zbivanja iz tih država prate iz minuta u minut, uživo, a na svakih pet minuta pojavi se nova informacija koja izazove veliku pažnju. Sport je neodvojiv deo života, pa i tokom ratnih zbivanja, a upravo je jedna sportska vest rastužila ovog ponedeljka Ukrajince.

29. 04. 2024. u 12:24

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave