"JOŠ NIJE KASNO DA UKRAJINA POBEDI" Stoltenberg iznenada stigao u Kijev - vozom

Novosti onlajn

29. 04. 2024. u 14:52

GENERALNI sekretar NATO-a Jens Stoltenberg stigao je u nenajavljenu posetu Ukrajini i sastao se sa ukrajinskim predsednikom Vladimirom Zelenskim u Kijevu.

ЈОШ НИЈЕ КАСНО ДА УКРАЈИНА ПОБЕДИ Столтенберг изненада стигао у Кијев - возом

Foto: Tanjug/AP photo

Stoltenberg je u Kijev stigao vozom. Tokom putovanja, razgovarao je sa novinarima i priznao da zemlje NATO-a nisu ispunile svoje obaveze prema Ukrajini, podsećajući na sporazum o novoj vojnoj pomoći Sjedinjenih Država, koji se razvukao šest meseci, kao i na probleme sa slanjem projektila iz Evrope.

Međutim, sada će se situacija promeniti, siguran je Stoltenberg.

- Još nije kasno da Ukrajina pobedi. Ali zato je toliko važno da saveznici iz NATO-a sada zaista urade ono što smo obećali i da te obaveze pretvorimo u realne isporuke oružja i municije. Sada sam uveren da će se to i desiti - naglasio je on.

Na konferenciji za štampu sa ukrajinskim liderom, Stoltenberg je istakao da se Ukrajina nalazi na putu za članstvo u NATO, ali da ne očekuje da će se to pitanje rešiti na samitu na leto. On je priznao da su sistemi PVO i municija, koji su obećani Kijevu - nedovoljni.

(Sputnjik)

 

BONUS VIDEO:

TU MI JE NEŠTO KLIKNULO: Buđenje na Uskrs u podrumu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

VELIKI FUDBALSKI HAOS: Mančester siti ne može da igra u Ligi šampiona?!