PODMLAĐENA ITALIJA ŽELI PRVI TRIJUMF: "Azuri" dočekuju razgoropađenu Mađarsku

Novosti online

07. 06. 2022. u 12:24 >> 14:59

Selektor "azura" Roberto Manćini drastično je podmladio tim nakon fijaska u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo

ПОДМЛАЂЕНА ИТАЛИЈА ЖЕЛИ ПРВИ ТРИЈУМФ: Азури дочекују разгоропађену Мађарску

Foto: Profimedia

Nacionalni tim Italije nastavlja svoju avanturu u Ligi nacija. U okviru drugog kola grupe "A3" na  stadion "Dino Mazući" stiže razgoropađena Mađarska. "Nacionalnih jedanaest" na megdan aktuelnom Evropskom šampionu stižu nakon iznenađujućeg trijumfa nad Engleskom, dok su "azuri" remizirali sa Nemačkom.

Duel između Italije i "pancera" igran je na stadionu "Renato Dalara" u Bolonji, a pravdu su delili srpski arbitri na čelu sa Srđanom Jovanovićem.

Golovi su pali u razmaku od samo tri minuta. Poveli su Italijani u 70. minutu pogotkom Lorenca Pelegrinija, nakon odličnog prodora debitanta Vilfreda Gnonta.

Izjednačio je Džošua Kimih nakon gužve u šesanestercu domaće reprezentacije.

Selektor "azura" Roberto Manćini drastično je podmladio tim nakon fijaska u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, gde je Italija u polufinalu plej-ofa poražena kao domaćin protiv selekcije Severne Makedonije (0:1).

Nisu pozvani doskora nezamenjivi igrači poput Lorenca Insinjea, Žoržinja, Marka Veratija i Leonarda Bonućija.

Na poziciji centralnih bekova upareni su perspektivni 23-godišnji defanzivac Intera Alesandro Bastoni i veteran 34-godišnji igrač Lacija Franćesko Aćerbi.

U veznom redu od prvog minuta priliku da debituje dobio je igrač Sasuola Davide Fratesi, a u napadu njegov klupski kolega Đanluka Skamaka (peta utakmica za Azure). Ništa iskusniji sa četiri reprezentativna meča nije ni Napolijev Mateo Politano.

U drugom poluvremenu šansu je iskoristio još jedan debitant, 18-godišnji Vilfred Gnonto. Ovaj momak visok samo 1.70 metara poreklom je iz Obale Slonovače, a protekle sezone igrao je sa mnogo uspeha za novog šampiona Švajcarske ekipu Ciriha.

Debitovali su i Tomazo Pobega (Torino), Federiko Dimarko (Inter Milano), Mateo Kanćelijeri (Verona) i Samuele Rići (Torino).

Mađari došli do prve pobede protiv Engleza od 1962, dakle posle tačno 60 godina!

Jedini gol viđen je u 66. minutu. Strelac je bio Domink Soboslaj iz jedanesterca. Prethodno je portugalski arbitar Artur Soareš Dijaš pokazao na belu tačku nakon što je Ris Džejms nesportski zaustavio Zoltana Nađa.

Englezi su od tog trenutka pojačali napad, pretili su preko debitanta Bovena i golgetera Kejna, ali je golman Peter Gulaši uspeo da sačuva svoju mrežu.

Utakmica je igrana na "Puškaš areni" u Budimpešti. Trebalo je da se igra bez prisustva publike zbog kazne Mađarima, ali je na tribinama ipak bilo oko 35.000 gledalaca, uglavnom dece.

Večeras od 20.45 očekujemo da Italija zablista u punom sjaju.

NAŠ TIP: 1&2+ (kvota 1,87)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu