VANREDNO STANJE U ZENICI: "Zmajevi" svim silama napadaju Rumune

Novosti online

07. 06. 2022. u 10:17

UTAKMICA drugog kola grupe "B3" na programu je od 20.45 na stadionu "Bilino polje".

ВАНРЕДНО СТАЊЕ У ЗЕНИЦИ: Змајеви свим силама нападају Румуне

Foto: EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI

Rumunija je tradicionalno neugodan protivnik Bosni i Hercegovini, ali čini se kako ni njima u poslednje vreme ne ide baš najbolje. Posebno uzdrmani dolaze nakon subotnjeg poraza u Podgorici od Crne Gore rezultatom 2:0, nakon kojeg su napuštanje reprezentacije posle najiskusnijih najavili još neki igrači.

Iako su igrali na EURO 2016, rumunska reprezentacija već dugo nije ni blizu one jake selekcije koja je npr. 2000 godine na kontinentalnom prvenstvu došla do četvrtfinala. Ni na EURO 2016 nisu se proslavili jer su bili poslednji u grupi sa Albanijom, Švajcarskom i Francuskom.

Od 2014. godine promenili su pet selektora, što je za jednog više nego BIH u istom periodu. Nakon Evropskog prvenstva 2016. pokušali su i sa nemačkim trenerom Kristofom Daumom, ipak, nije bilo većeg uspeha.

Kvalifikacije za ovogodišnje Svetsko prvenstvo su završili na trećem mestu. Prošlu Ligu nacija igrali su u Ligi B, a završili su na trećem mestu u grupi sa Austrijom, Norveškom i Severnom Irskom.

Na poslednjih deset utakmica imaju četiri pobede (Island, dva puta Lihtenštajn i Jermenija), tri puta su remizirali (Severna Makedonija, Izrael i Island), te su tri puta poraženi (Nemačka, Crna Gora i Grčka).

Ono što može radovati "zmajeve", poslednja tri meča pod novim selektorom Edvardom Jordaneskuom imaju dva poraza i jedan remi. U poslednjem susretu su lako poraženi od Crne Gore sa 2:0, a prethodno su na prijateljskim utakmicama remizirali u gostima sa Izraelom i izgubili od Grčke kod kuće.

Trenutni tim Rumunije prema portalu "Transfermarkt" vredi 93 miliona evra, dok zvezde BIH imaju tržišnu vrednost od 84.000.000.

Večerašnji rivali odigrali su četiri međusobna meča. Rumunija je slavila tri puta, a jednom su "zmajevi" bili bolji.

NAŠ TIP: 1X&0-3 (kvota 1,68)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu - rat koji je u toku je doveo da se zbivanja iz tih država prate iz minuta u minut, uživo, a na svakih pet minuta pojavi se nova informacija koja izazove veliku pažnju. Sport je neodvojiv deo života, pa i tokom ratnih zbivanja, a upravo je jedna sportska vest rastužila ovog ponedeljka Ukrajince.

29. 04. 2024. u 14:24

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave