NENAD DŽODIĆ: Marselj drži korak za vodećima

Ž. Urošević

13. 05. 2023. u 12:10

Skaut Monpeljea, tipuje Francusku 1

НЕНАД ЏОДИЋ: Марсељ држи корак за водећима

FOTO: M. Vukadinović

Liga 1

Petak:

21.00 LANS – REMS 1

Subota:

17.00 Strazbur  - Nica    1X

21.00 PSŽ – Ajačio    1

Nedelja:

13.00 Klermon – Lion  2

15.00 Brest – Okser   1X

15.00 REN – TROA  1

15.00 Tuluz – Nant    GG

17.05 Monako – Lil    X2

20.45 MARSELj – ANŽE  1

Fudbalerima Lansa se sve nekako lako „otvara“. Pobeđuju i kada ih neće. U derbiju su bili slabiji od Marselja, direktnog konkurenta za drugo mesto, ali su ga pobedili 2:1. Novu recku očekujem da Lans upiše na svom terenu protiv Remsa.

Poraženom Marselju, ne preostaje ništa drugo nego da zaređa sa trijumfima, kako bi sustigao Lans i vratio se na drugu poziciju, koja vodi direktno u Ligu šampiona.

Bodove spasa pred svojim navijačima morao bi da potraži  Strazbur u duelu sa Nicom, koju dve poslednje pobede i te kako motivišu. Smatram da su gosti bolji, i da neće tek tako da se predaju.

Sličnu situaciju ima i Brest u okršaju sa Okserom. Mesta koja rivali imaju su tik iznad opasne zone. Poraženog čeka trnovit put ostanka u eliti. 

Monako ne može da sastavi tri pobede. Šarenilo svojih rezultata očekujem da upotpuni sa Lilom, nastupom pred svojim navijačima koji često zanju da se okrenu i stanu na stranu rivala.  Lil je bolji, iako po tabeli i dosadašnjim rezultatima to nimalo  ne prikazuje. Verujem da ovaj duel neće da izgubi. 

TIP + 

Tuluz je osvajanjem kupa Francuske  izborio evropsku scenu za narednu sezonu.

Međutim, posle uvida u papirologiju i preispitivanja svih struktura kluba, došao je do zaključka da bi bez nje mogao lako i da ostane.

Poklopilo se, da  zajedničkog vlasnika i  finansijera imaju francuski prvoligaš i fudbalski gigant iz Italije, Milan.

Ukoliko se sretnu u nekom od evropskih takmičenja, UEFA bi takav duel stopirala i zabranila. Na gazdi je da se odluči, a sobzirom da se  Milan našao u završnici Lige šampiona, nije teško nasluti koji bi to tim mogao da bude.

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)