SPORT GRADI I DUH I TELO: U Subotici predstavljene olimpijske vrednosti

J. L.

14. 05. 2024. u 14:50

Da su poštovanje, prijateljstvo i izuzetnost prave olimpijske vrednosti čuli su učenici OŠ "Sveti Sava" u Subotici i to od onih koji te vrednosti istinski žive i poštuju - olimpijaca Davora Štefaneka i Eleonore Vild.

СПОРТ ГРАДИ И ДУХ И ТЕЛО: У Суботици представљене олимпијске вредности

foto: J.L.

Oni su u okviru projekta "Promocija olimpijskih vrednosti" đacima govorili o svim benefitima bavljenja sportom, kako u fizičkom, tako i u emocionalo i duhovnom smislu.

-Upornost, rad i poštovanje su najznačajnija "odličja" koja se stiču kroz sport. Moja poruka svoj deci je da veruju u svoje snove, da predano rade na tome da se oni ostvare, ali da na tom putu ka cilju nikada ne zaborave da poštuju druge koji takođe slede svoje snove, naročito je važno ukazati poštovanje protivnicima - poručio je Davor Štefanek - Rad na sebi možda neće rezultirati olimpijskim ili svetskim zlatom, ali će od svakog čoveka napraviti bolju osobu, što je još važnije od odličja.

Bivša košarkašica Eleonora Vild, koja se svojevremeno takođe okitila olimpijskom medaljom, tvrdi da su prijateljstvo, timski rad i ferplej, koji su sastavni deo svakog sporta.

- Osim što promovišemo olimpijske i sportske vrednosti naš zadatak je i da usmerimo decu ka sportu koji doprinosi njihovom odrastanju u dobre i zdrave ljude. Pokušala sam i da im približim kolika je čast biti u sastavu reprezentacije i imati priliku da predstavljaš svoju zemlju i sebe na najvećim sportskim takmičenjima - dodaje Eleonora.

Osnovna škola "Sveti Sava" jedina je obrazovna ustanova iz Subotice koja učestvuje u projektu koji zajedno realizuju Olimpijski komitet Srbije i Ministarstvo prosvete.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ GLEDA BRUKU I NE VERUJE: Kakav skandal na Rolan Garosu! Da je Srbin to uradio, već bi leteo kući (VIDEO)