BUDUĆNOST U JADRU: Prvi čovek Loznice video-prezentacijom predstavio viziju razvoja grada

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

02. 12. 2023. u 06:15

GRADONAČELNIK Loznice, Vidoje Petrović sinoć je u Vukovom domu kulture predstavio viziju za budućnost grada i kraja za naredne godine.

БУДУЋНОСТ У ЈАДРУ: Први човек Лознице видео-презентацијом представио визију развоја града

foto:V.Mitrić

Video-prezentacijom je dočarano kakva će da bude Loznica i Jadar u budućnosti. Posetioci nisu krili oduševljenje. Loznica je dobila dva nova obdaništa, a staro je potpuno rekonstruisano i prošireno.

Zatvoreni bazen, čija izgradnja počinje naredne godine, biće sigurno najmoderniji u zemlji, i osim za razonodu, biće pogodan za najznačajnije vaterpolo utakcime i plivačka takmičenja. Uz njega, pored stadiona, niče atletski stadion, otvoreni bazeni, trim staze, igrališta, parkovi, sportska dvorana. I, sve na jednom mestu, uz velepni Lagator.

U blizini je i bolnica, u čiju izgradnju i opremanje je država, do sada, uložila više od 50 miliona evra, a slede i nova ulaganja.

Sedište okruga

ZA Lozničane je velika stvar, kako kaže Petrović, što je grad na putu da dobije sedište okruga, a ne da bude deo, kao sada, Mačvanskog okruga, "jer za to ispunjava i istorijske i kulturne i sve druge, važeće, standarde". Gradonačelnik kaže da su se za to izborili savesnim, odgovornim i posvećenim radom. Loznica je, pre tri i po decenije, "spakovana" u Mačvanski okrug.

- Nekada je bio san da dobiju solidniji rendgen, a sad imaju najsavremeniju radiološku opremu, skenere, a uskoro stiže i magnetna rezonaca i počinje opremanje angio-sale - najavio je Petrović. - Planira se i izgradnja stanova za lekare.

Petrović najavljuje i izgradnju postojenja za prečišćavanje vode,podzemnu garažu u srcu grada i uređenje trga kod četiri srednje škole i ostalih ulica i puteva. Veliki poslovi slede i u krugu nekadašnje "Viskoze", gde će, uz stambeno-poslovne celine biti i niz modernih sadržaja, koji će, na najbolji način, da povežu grad i kraljevsku lepoticu Banju Koviljaču, koja je, poslednjih godina, kao i čitav kraj, doživela procvat.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Na ovom ostrvu sve je po definiciji savršenog odmora!