U SLOBODI 79 GODINA: Kraljevčani obeležili Dan oslobođenja u Drugom svetskom ratu (FOTO)

G. ĆIROVIĆ

29. 11. 2023. u 11:47

POLAGANjEM venaca na Spomenik oslobodiocima - pripadnicima Narodno oslobodilačke vojske Jugoslavije (NOVJ) i sovjetske Crvene armije, Kraljevčani su na skroman i prigodan način obeležili 29. novembar, Dan oslobođenja svoga grada od fašističkog okupatora u Drugom svetskom ratu.

У СЛОБОДИ 79 ГОДИНА: Краљевчани обележили Дан ослобођења у Другом светском рату (ФОТО)

G.Šljivić

Ovom prilikom, osim predstavnika lokalne samouprave vence na spomenik kraljevačkim oslobodiocima položili su i pripadnici Vojske Srbije, MUP, predstavnici Društva za negovanje tradicije oslobodilačkih ratova „Jovo Kursula“ i drugih udruženja i političkih partija.

G.Šljivić

 

Posle troipogodišnje okupacije tokom koje su nemački fašisti počinili brojne zločine nad nevinim stanovništvom i iscrpljujućih borbi za oslobođenje grada na Ibru, jedne od najtežih u okviru završnih okršaja za oslobođenje Srbije i Jugoslavije u Drugom svetskom ratu, Kraljevo je 29. novembra 1944. godine konačno dočekalo slobodu. Združene jedinice NOVJ i Crvene Armije su, nakon 42 dana opsade, u noći između 28. i 29. novembra konačno prešle Ibar i ušle u opustošeni grad unevši barjak slobode koji Kraljevčani čuvaju 79 godina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NEMAMO MI TAMO ŠTA DA TRAŽIMO: Poznata pevačica pozvala na POVLAČENJE Srbije sa Evrovizije