I ANSAMBL IZ PANAME U BELOJ CRKVI: Održan festival „Lepota različitosti“, koji neguje multikulturalnost južnobanatske sredine

Јелена Ј. Баљак
Jelena J. Baljak

17. 07. 2023. u 17:13

U BELOJ Crkvi je održan multikulturalni i internacionalni festival „Lepota različitosti“, koji je po 11. put organizovalo udruženje „Češka beseda“ iz sela Kruščica.

И АНСАМБЛ ИЗ ПАНАМЕ У БЕЛОЈ ЦРКВИ: Одржан фестивал „Лепота различитости“, који негује мултикултуралност јужнобанатске средине

Foto: Tamara Gojković

Tokom tri festivalske večeri u Beloj Crkvi i u Kruščici nastupilo je više od 20 folklornih ansambala, horova i pevačkih grupa različitih nacionalnosti. Među njima je bio i ansambl iz daleke Paname.

Ovaj festival se održava pod pokroviteljstvom ambasade Češke, jer je od velikog značaja za češku zajednicu u Srbiji, u smislu promocije češke kulture i tradicije.

Takođe, festival je značajan i zboj svoje multikulturalnosti, koja, inače, krasi opštinu u kojoj se održava. Te različitosti koje se spajaju čine bogatstvo lokalne zajednice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!