SPORTSKI DANI U ZRENJANINU: Ovaj grad u Srbiji domaćin kampa za mlade (FOTO)

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

28. 06. 2023. u 16:28

GRAD Zrenjanin, sa oreolom Evropski grad sporta 202. godine, biće domaćin kampa za mlade, uzrasta od 14 do 19 godina, iz dijaspore, regiona i cele Srbije, u okviru projekta Sportski kamp Zrenjanin, od 13. do 19 avgusta.

СПОРТСКИ ДАНИ У ЗРЕЊАНИНУ: Овај град у Србији домаћин кампа за младе (ФОТО)

grad Zrenjanin

- Konkurisali smo za realizaciju projekta iz oblasti sporta, baš iz razloga što je pre dve godine Zrenjanin baštinio titulu Evropskog grada sporta,  a kultura i sport jesu ono što je specifično za našu zemlju, ali i nešto što mladima iz dijaspore pruža bližu vezu i bliži identitet kada su u pitanju ovi kampovi - naglasio je prilikom potpisivanja ugovora u Beogradu, gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, uz napomenu da će se kroz raznovrstan program mladi na kampu baviti i aktivnostima vezanim za identitet, istoriju i kulturu Zrenjanina.

Grad Zrenjanin i ostale jedinice lokalne samouprave koje učestvuju u projektu, podržavaju ideju povezivanja i što čvršćih veza sa mladima iz dijaspore.

- Uz iskrenu želju da ih u narednim godinama bude pune više, planirano je da u kampu ovog leta boravi 100 učesnika iz dijaspore i 50 učesnika sa teritorije Zrenjanina - dodao je gradonačelnik Zrenjanina, ističući da su ciljevi povezivanje i upoznavanje mladih iz dijaspore i regiona i mladih iz Srbije, poboljšanje razumevanja i poštovanja različitih kultura i tradicija, razvoj veština liderstva, timskog rada i komunikacije, povećavanje nivoa fizičke aktivnosti i promocija zdravog načina života među mladima, kao i povećanje svesti o turističkim atrakcijama i potencijalima Zrenjanina i okoline i jačanje veza između lokalne zajednice, mladih i dijaspore.

Uvek ljubazni domaćini iz Zrenjanina, kako je naglašeno, na Sportskom kampu Zrenjanin 2023. ugostiće mlede iz Rumunije, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Austrije, Slovenije i Italije, a organizacija kampa pored sportskih aktivnosti podrazumevaće i održavanje edukativnih radionica, posete turističkim znamenitostima u okolini grada i raznovrstan kulturni program.

POTPISAN UGOVOR

Simo Salapura, potpisao je ugovor,  na osnovu kojeg će u Zrenjaninu,  tokom avgusta biti održan letnji kamp za mlade iz dijaspore, sa ministrom bez portfelja u vladi Srbije zaduženim za koordinaciju aktivnosti i mera u odnosima sa dijasporom, Đorđem Milićevićem.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024