ŠKOLE PRVE DOBIJAJU GAS: Opština Bela Crkva sprema se za uvođenje ovog energenta u javne ustanove

Јелена Ј. Баљак
Jelena J. Baljak

17. 02. 2023. u 17:26

OPŠTINA Bela Crkva, koja jedina u Vojvodini još uvek nema mogućnost korišćenja gasa, uveliko se priprema za uvođenje tog energenta u svoje javne ustanove.

ШКОЛЕ ПРВЕ ДОБИЈАЈУ ГАС: Општина Бела Црква спрема се за увођење овог енергента у јавне установе

Foto: J.J.Baljak

Budući da je jedan od glavnih preduslova za to da objekat bude legalizovan, a da se većina javnih ustanova nalazi u stogodišnjim i nelegalizovanim objektima, lokalna samouprava je u budžetu za 2023. godinu opredelila novac da se najpre taj problem reši.

-U toku ove godine ćemo uraditi projektno-tehničku dokumentaciju za nekoliko objekata javnih ustanova, kako bismo mogli da ih legalizujemo. Prioritet su nam obrazovne ustanove – najavljuje Violeta Simić, predsednica opštine Bela Crkva.

U planu je, kaže, da najpre gas uvedu u sve četiri škole u samoj varoši, kao i u centralnom vrtiću, jer su oni najveći potrošači.

-To će lokalnom budžetu doneti ogromne uštede, budući da se gotovo sve javne ustanove greju na drva, koja su svake godine sve skuplja – ističe Simićeva.

Foto Tanjug

Zvanično puštanje u rad belocrkvanskog gasovoda 2021. godine

Podsetimo, Bela Crkva je poslednja lokalna jedinica u Vojvodini, koja je gasifikovana. Kompletan gasovod, vredan 13,8 miliona evra, završen je krajem 2021. godine, ali su se tek sada stekli uslovi da gas stigne i do samih domaćinstava i svih ostalih subjekata.

Očekuje se da će se iduće zime Belocrkvani konačno ogrejati uz pomoć plinskih peći.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

TULIJUM LASER ODLIČAN IZBOR ZA LEČENJE: Najčešći uzrok urinarnih problema je uvećana prostata