ZA POČETAK PO 4.000 DOLARA: Pet startap firmi iz Paraćina dobilo donaciju iz Norveške

Z. Rašić

03. 07. 2021. u 08:33

U OKVIRU projekta "Podrška unapređenju poslovnog okruženja na teritoriji Pomoravskog okruga", koji finansira Kraljevina Norveška, a sprovodi Regionalna agencija za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja, pet malih i mikro firmi iz oblasti prehrane - sa teritorije Paraćina - dobilo je novčana sredstva u iznosu od po 4.000 dolara.

ЗА ПОЧЕТАК ПО 4.000 ДОЛАРА: Пет стартап фирми из Параћина добило донацију из Норвешке

Foto Z. Rašić

Projektom je predviđena i nefinansijska pomoć, kroz obuke i radionice, a jedna takva je održana 30. juna i 1. jula u novoj zgradi Kulturnog centra, sedištu budućeg paraćinskog "Biznis kluba".

- Već sam kupio kuhinjsku opremu za novootvoreni grčko-meksički restoran. To su bespovratna sredstva, sa našim učešćem od deset odsto, a pratim i radionice jer mi je posebno bitno obučavanje radnika za održavanje hrane po najsavremenijim standardima - kaže Gradimir Marković.

Foto Z. Rašić

Gradimir Marković

Po rečima Marije Milenković, pomoćnice predsednika Opštine, preduzeća iz sektora prehrambene industrije novčanu pomoć mogu da iskoriste za nabavku opreme, softvera i sertifikaciju, dok se nefinansijska podrška ogleda kroz obuke za izradu biznis-plana, marketing, dizajn, brendiranje... Cilj je da se unapredi njihovo poslovanje i da se bolje pozicioniraju na tržištu.

UPLAĆENO

IZ Regionalne agencije za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja naglašavaju da je deset odabranih start-ap firmi sa teritorije Pomoravskog okruga već dobilo sredstva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima