IVANIŠEVIĆ ISKREN: Za Đokovića je sve osim titule neuspeh, Nadal trenira kao da ga juri 300 lavova

Novosti online

17. 05. 2024. u 09:55

Novak Đoković i Goran Ivanišević okončali su dugogodišnju saradnju, a hrvatski stručnjak se prisetio rada sa najboljim teniserom sveta.

ИВАНИШЕВИЋ ИСКРЕН: За Ђоковића је све осим титуле неуспех, Надал тренира као да га јури 300 лавова

Foto: EPA-EFE/ PETER KLAUNZER

Ivanišević je podelio svoje iskustvo, ističući da rad sa Đokovićem zahteva brzu i efikasnu komunikaciju.

- Pa, kada trenirate Novaka Đokovića, bilo šta drugo osim osvajanja titule na bilo kom turniru je neuspeh. To je veliki pritisak sa kojim se treba nositi. Novak je veoma zahtevan. Svaki dan mora da se desi nešto novo, on uvek želi da bude bolji. Ako ne možete da se nosite sa tim, bolje je da se uopšte ne prihvatite posla. Jezik mi je svakako pomogao – nismo imali barijeru između nas. Sa Novakom je ovako - imaš samo nekoliko sekundi da mu nešto objasniš. On tada želi da sazna 15 stvari od vas odjednom, ali vi imate samo tri sekunde da to uradite. Dakle, morate pokušati da sumirate sve na neki pametan način. Može da bude teško, ali uživao sam sa Novakom - rekao je Ivanišević.

Foto: M.Vukadinović

Upoređujući Novakov trening sa treningom njegovih najvećih rivala, Ivanišević je istakao razlike u pristupu, opisujući Federera kao opuštenog na treningu, dok je Nadalov intenzitet uporedio s jurnjavom 300 lavova.

- Dosta smo radili na njegovom servisu, posebno na drugom servisu. Bilo je i pozicione igre na mreži i voleja. Radilo se o detaljima na ovom visokom nivou. To je slučaj sa svim vrhunskim igračima – a ipak su svi različiti. Rodžer Federer je uvek delovao potpuno opušteno na treningu. A Rafael Nadal? On tako intenzivno trenira da se osećate kao da ga juri 300 lavova - našalio se Ivanišević.

BONUS VIDEO "ĐOKOVIĆ MOŽE DA IGRA JOŠ 2-3 GODINE": Goran Ivanišević o Novaku i budućim planovima

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POMRAČENJE UMA RUSKOG TENISERA: Rolan Garos ovakvo divljanje ne pamti (FOTO/VIDEO)