"KO JE NAJBOLJI? DEBATA JE MRTVA!" Čuveni teniski trener o sezoni Novaka Đokovića: Ovo nikada u istoriji nisam video

Novosti online

30. 11. 2023. u 16:20

NOVAK Đoković dominirao je ove sezone. Osvojio je sedam titula i još jednom pokazao da je najbolji teniser svih vremena. Zašto je Srbin ispred svih objasnio je čuveni trener Patrik Muratoglu.

КО ЈЕ НАЈБОЉИ? ДЕБАТА ЈЕ МРТВА! Чувени тениски тренер о сезони Новака Ђоковића: Ово никада у историји нисам видео

FOTO: Tanjug/AP

On je sipao pohvale na račun sjajnog Beograđanina. Smatra da mu je ova sezona bila bolje od 2015. kada je takođe harao "belim sportom".

- Jedina debata sada je ko je moj omiljeni igrač. Ko je najbolji? Tu nema debate. Novakova sezona je jedna od najboljih u karijeri, iako je 2015. godina bila nestvarna. Prošlo je osam godina od tada, ima 36 godina i ovako igra. Nikada nisam video u istoriji tenisa da je neko ovako dominantan sa 36 godina, kao što je bio sa 26, 28 godina. Tokom cele karijere je bio na vrhu, imao je tešku godinu-dve - počeo je Muratoglu izjavu za "Tennis Majors".

Potom se dotakao i njegovih najvećih rivala Rodžera Federera i Rafaela Nadala.

- Igrao je u eri sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom, što još više govori o tome koliko je dominantan. Čuvena GOAT debata sada je "mrtva" posle ovakve godine, tri slema i jedno finale. Drži rekorde skoro svuda, po Mastersima, slemovima, nedeljama na vrhu, a još igra i još je na vrhu. Da li je Novak iz 2023. godine bolji od onog iz 2015. godine? Smatram da je današnji Novak bolji, njegova igra je evoluirala, ima više samopouzdanja, fizički nije pao, da je pao u tom segmentu onda bih imao drugačije mišljenje. Međutim, njegov fitnes nivo je nestvaran još je fleksibilan, ima balans, borben je.

Ima i onih koji veruju da je Švajcarac još uvek deo debate o najboljem svih vremena.

- Čujem priče da je ono što je Rodžer uradio između 2017. i 2019. godine isto kao ovo što Đoković radi sada, ali postoji velika razlika. Federer je 2018. godine bio bolji nego 2008. godine. Zašto? Zbog jednog razloga, zbog bekhenda. Doneo je odluku, počeo je ranije da udara lopticu, da ne vraća slajs i to je pravilo razliku. Međutim, sa 36-37 godina on nije imao tu konstantnost niti je uzeo tri slema. Đoković je fizički na istom nivou kao sa 26 godina i to je velika razlika, kada imate to, onda imate tu konstantnost i da budete stalno u vrhu - zaključio je Muratoglu.

Podsetimo, Đoković je ove sezone osvojio četiri od pet velikih turnira, došao je do 400 nedelja na vrhu, sedmi put je trijumfovoa na Završnom mastersu, osmi okončao godinu kao broj 1...

BONUS VIDEO: ODMAH POSLE NOLETOVOG PORAZA: Vidite šta je selektor Srbije uradio na mreži

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)