ZAVRŠIO KARIJERU UZ REKORD: Nestvarni serviser DŽon Izner na Ju-Es openu stavio tačku

Novosti online

31. 08. 2023. u 22:05

Džon Izner više neće igrati tenis.

ЗАВРШИО КАРИЈЕРУ УЗ РЕКОРД: Нестварни сервисер Џон Изнер на Ју-Ес опену ставио тачку

FOTO: Tanjug/AP

To je najavio pred ovogodišnji Ju-Es open, a kako je na njemu upravo izgubio u drugom kolu od sunarodnika iz Sjedinjenih Američkih Država, Majkla Moa, sa 2:3 (po setovima 6:3, 6:4, 6:7(3), 4:6, 6:7(10)) karijeru je i završio.


U tenisku penziju ide sa 45 novih asova, a ukupno 14.450.


Ali odlazi i uz dva nestvarna rekorda. Odigrao je ovaj 38-godišnjak najviše taj-brejkova u istoriji "belog sporta": sa dva nova dogurao je do 829.


A vlasnik je i rekorda koji se verovatno nikada neće oboriti: 2010. je na Vimbldonu odigrao najduži meč u istoriji tenisa - pobedio je Nikolu Maua u pet setova a, posle ukupno čak 11 sati i pet minuta borbe, poslednja deonica je okončana nestvarnim rezultatom 70:68.


Četrnaest od 16 titula u pojedinačnoj konkurenciji osvojio je na "domaćim terenima", a uz to je i osam puta podizao pehare u nadmetanjima muških dublova. 


Godinama je bio najbolje rangirani teniser SAD. I ne samo to - bio je 2012, 2014, 2018. i 2019. u Top 10 ATP liste, a odlazi - zadovoljan:


- Mislim da sam nadmašio očekivanja. Nikada i nisam zamišljao da ću ovako dugo ostvarivati dobre rezultate. Naravno, voleo bih da mogu ponovo da odigram neke mečeve, ali sam se psihički dobro spremio (za rastanak sa tenisom) tokom ovih 17 godina, koliko je to bilo moguće. Nemam mnogo stvari za kojima žalim, to je sigurno - rekao je Džon Izner, 208 centimetara visoki "teniski džin".

Sve vezano za Ju-Es open - pratite i dalje uživo uz sportske stranice portala "Novosti". Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu