SKANDAL KAKAV TENIS NE PAMTI: Francuz je ovim potezom šokirao ceo svet (VIDEO)

Novosti online

26. 07. 2023. u 13:32

Francuski teniser Ugo Gaston skandaloznom predajom meča na čelendžeru u Veroni podigao je neviđenu buru u teniskoj javnosti.

СКАНДАЛ КАКАВ ТЕНИС НЕ ПАМТИ: Француз је овим потезом шокирао цео свет (ВИДЕО)

Foto: EPA

On je meč protiv Argentinca Marka Trungelitija predao u momentu kada je njegovog rivala samo jedan poen delio od pobede.

Argentinac je hitao ka pobedi. U finišu trećeg seta imao je prednost od 5:2 i 40:0, tri vezane meč-lopte, a onda je usledio pravi šok.

Francuski teniser nije dozvolio rivalu da osvoji još jedan poen, samo je prišao mreži, predao meč i svojim krajnje nesportskim potezom zaprepastio ljubitelje tenisa.

Očekivano, njegov gest izazvao je ogromnu sumnju u svetu tenisa. Mnogi fanovi belog sporta uvereni su da ovde nije bilo sve čisto i pozivaju ATP da istraži ovaj slučaj.

Nije prvi put ove godine da Gaston pravi nesportske poteze. Na meču protiv Borne Ćorića u Madridu je namerno izvadio lopticu iz svog džepa i bacio je na teren kako bi se poen ponovio.

I to u momentu u kom se Hrvat spremio da završi poen i da ga osvoji. Kažnjen je sa 133.00 evra, što je više nego što je zaradio u sezoni do sada (121.000 evra). Izgleda da ništa od tada nije naučio. Podsećanja radi, Ugo je ranije optužen za klađenje i nameštanje mečeva...

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024