OD 1970. NIKO TO NIJE URADIO: Novak Đoković obara novi rekord i to gde ga najmanje vole

Novosti online

19. 07. 2023. u 08:45

Najbolji srpski teniser Novak Đoković je imao priliku na minulom Vimbldonu da se udalji od Rafaela Nadala i Rodžera Federera po broju grend slem titula i da se izjednači sa Švajcarcem po broju titula na travi (8), ali ga je u toj misiji zaustavio čudesni Karlos Alkaraz.

ОД 1970. НИКО ТО НИЈЕ УРАДИО: Новак Ђоковић обара нови рекорд и то где га најмање воле

Foto: EPA-EFE/JASON SZENES

Prvi reket sveta je savladao Novaka u epskom i dramatičnom meču rezultatom 3:2 i tako osvojio svoj drugi grend slem i pokazao da je izuzetan talenat.

Naredna prilika Đokovića da osvoji svoj rekordni 24. grend slem je Ju-Es open, međutim, imaće prilike da igra i pre toga i to na mastersu u Sinsinatiju. Ovaj turninr igraće se sredinom avgusta, a nema sumnje da je Novak jedan od favorita, ako ne i glavni.

Ukoliko osvoji, on će oboriti rekord star 53 godine, kao najstariji koji je trijumfovao na ovom mastersu. Rekord za sada drži Australijanac Ken Rouzvol iz 1970. godine sa 35 godina i 19 dana.

Nole je dva puta bio na tronu ovog turnira, a biće drugi nosilac, a neće biti jedini od stare garde, pridružiće mu se i Endi Mari i Gael Monfis. 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Znamo gde provesti leto, prijatno i povoljno!