"NE DA ĐOKOVIĆ BRIŠE PATOS PROTIVNICIMA...": Kakav tekst Britanca o Novakovom istorijskom podvigu na Vimbldonu

Novosti online

05. 07. 2023. u 08:33

Neverovatan podvig je napravio Novak Đoković pobedom u prvom kolu Vimbldona protiv Argentinca Pedra Kačina (3:0).

НЕ ДА ЂОКОВИЋ БРИШЕ ПАТОС ПРОТИВНИЦИМА...: Какав текст Британца о Новаковом историјском подвигу на Вимблдону

FOTO: Tanjug/AP

Mogu Englezi da ga ne vole, da mu ne priznaju da je najbolji, ali moraju da ga poštuju. Novak Đoković je vezao 40 pobeda na Centralnom terenu, neporažen je od finala protiv Endija Marija 7. juna 2013. godine. To je najduži niz nepobedivosti na glavnom terenu od 1922. godine, od kada je teren otvoren. Nema mu ravnog, kako u muškoj, tako ni u ženskoj konkurenciji.

Iza Novaka Đokovića ostali su Rodžer Federer i Helen Vils Mudi, koji su imali po 32 pobede. Federeru je to pošlo za rukom u periodu od 2003. do 2008. godine, dok je Vils Mudi vladala od 1927. do 1938. godine.

Engleski novinar Endi Dan objavio je tekst sa naslovom "Ne da Đoković briše patos protivnicima na Vimbldonu..." te je kritičarima srpskog tenisera očitao žestoku lekciju.

- Prošlo je deset godina otkako je Đoković izgubio meč na centralnom terenu i sada sa pobedom nad Kačinom je stigao do 40 pobeda u nizu ispred kraljevske lože. Nikad se ne zna, ako dobije još koji meč možda publika na Centralnom terenu i prihvati najboljeg tenisera u istoriji - počeo je ironično Endi, pa nastavio:

- Došao je ovde, osvojio je turnir sedam puta i kako stvari stoje, deluje da će sledeće nedelje uzeti osmu titulu. Najveća pretnja po Đokovića je podloga koja je postala opasna jer nisu reagovali.

Zatim je poentirao uz citat u kome Novak ističe da se nada da može da osvoji novu titulu:

- U to publika na Centralnom terenu može da bude potpuno sigurna!

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SAMO NA 2 SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana