BRUKA KAKVE NEMA: Novak Đoković je ovo doživeo od Australijan opena čiji je rekorder

Novosti online

12. 10. 2022. u 16:57

NAKON što je Novak Đoković uz mnogo političkih upliva deportovan početkom godine iz Australije, sve više deluje da će vakcinalni status srpskog asa ponovo biti "kamen spoticanja" koji će ga sprečiti da nastupi na grend slemu u "zemlji kengura". Najnovija objava ovog prestižnog turnira na društvenim mrežama samo je dodatno podgrejala tu bojazan.

БРУКА КАКВЕ НЕМА: Новак Ђоковић је ово доживео од Аустралијан опена чији је рекордер

Foto: Profimedia/Ilustracija

Naime, na društvenim mrežama organizatori prvog grend slema u godini su objavili najavu Australijan opena, a ono što upada u oči, jeste da se ni na jednoj slici ne nalazi Novak Đoković. Tu su gotovo sve zvezde "belog sporta" današnjice, ali ne i teniski kralj i osvajač 90 ATP titula. 

Mnogi navijači Noleta protumačili su to kao definitivni dokaz da Srbin ni 2023. godine neće učestvovati na turniru koji je osvajao rekordnih devet puta, što bi bio novi šamar teniskom sportu i istinska bruka organizatora Australijan opena.

Podsetimo, predviđanja su bila optimistična, te se govorilo da da će naš najbolji teniser gotovo sigurno krenuti putem Australije, nakon što je ova zemlja promenila vladu koja mu je početkom godine priredila pravu torturu i izrekla zabranu ulaska sve do daleke 2025. godine.

Foto: Profimedia/AP

Takođe, očekivalo se i da će usled bolje situacije sa brojem zaraženih vodeći ljudi otvorenog prvenstva Australije evenualno lobirati za srpskog asa, ali posle najnovije izjave direktora ovog grend slema i to deluje kao malo verovatno.

- Što se mene tiče Novak je dobrodošao na Australijan open. Ali, sada je potrebno da se stvari rešavaju između njega i federalne Vlade. Mi na to nećemo i ne možemo da utičemo. Kada i ako oni reše problem, mi ćemo pratiti dalje instrukcije - rekao je direktor Australijan opena Kreg Tajli.

Bilo kako bilo, Đoković će nastaviti da vredno radi, trenira i grabi svaku šansu da svetu demonstrira svoju tenisku genijalnost, barem kada ga u tome ne spreči politička vrhuška pojedinih zemalja.  

BONUS VIDEO: Đoković otvara terene u Visokom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (9)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona