NIŠTA NISMO NAUČILI: Selektor vaterpolista Uroš Stevanović razočaran posle poraza od Rumunije

S. K.

02. 07. 2023. u 15:42

NOVA bruka srpskih vaterpolista. Očajni „delfini“ su u razigravanju za plasman od 5. do 8. mesta na finalnom turniru Svetskog kupa u Los Anđelesu doživeli šamarčinu od Rumuna – 14:17 (4:7, 3:3, 4:3, 3:4). Obrazi će brideti i u večerašnjem (22.00) duelu za sedmo mesto sa Nemačkom.

НИШТА НИСМО НАУЧИЛИ: Селектор ватерполиста Урош Стевановић разочаран после пораза од Румуније

FOTO: M. Vukadinović

- Nismo naučile lekcije od prošlog leta da moramo protiv svakog tima da damo sto odsto ako hoćemo pozitivan rezultat i pobedu. Nažalost igrači nisu poštavali ni Rumuniju, ni sebe i nešto ćemo morati da menjamo u budućnosti. Izgubili smo i drugi meč koji nismo smeli. Jedino dobro je što ovaj meč nije važan za ovu sezonu, ali najvažnije je da naučimo da ne ponavljamo greške u narednim mečevima – istakao je za sajt VSS razočarani selektor Uroš Stevanović.

A naši igrači, osim Radulovića i donekle Drašovića, ponašali su se kao da nisu bili u bazenu. Igrali su bez odbrane, golmani su bili nesigurni, u napadu nije bilo aresivnosti. Sramotno je kako su izgledali protiv ekipe koja je dan ranije izgubila od Italija sa 20:2.

Da će sve krenuti po zlu bilo je jasno posle uvodnih minuta, kada su Rumuni poveli sa 3:0. Imao je rival i 9:4 i umešno je čuvao prednost. Naši su se dva puta primakli na minus dva.

- Rumuni su igrali sa mnogo više želje. Primili smo previše golova. Moramo da igramo mnogo bolje u odbrani, da pravimo blokove i tako pomognemo golmani – kaže Marko Radulović.

Finalisti, Španija i Italija plasirali su se na SP u Dohi u februaru iduće godine.

RASPORED

Od 5.do 8.mesta

Nemačka – Grčka 6:19

Srbija – Rumunija 14:17

Polufinale

Španija – Mađarska 10:8

Italija – SAD 15:12

Nedelja, ponedeljak

Za 7.mesto

Srbija – Nemačka 22.00

Za 5.mesto

Rumunija – Grčka 24.00

Za bronzu

Mađarska – SAD 02.00

Finale

Italija – Španija 02.00

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove