HULKENBERG MENJA ŠUMAHERA: Sin legendarnog Nemca izgubio mesto u najbržem cirkusu

Novosti online

17. 11. 2022. u 21:38

PROMENA vozačke postave Hasa u narednoj sezoni Formule 1. Mik Šumaher, sin legende "najbržeg cirkusa na svetu", Mihaela, sedmostrukog prvaka sveta, dobio je otkaz u američkom timu.

ХУЛКЕНБЕРГ МЕЊА ШУМАХЕРА: Син легендарног Немца изгубио место у најбржем циркусу

FOTO: Tanjug/AP

Na njegovo mesto dolazi povratnik u karavan, veteran i njegov zemljak, Niko Hulkenberg (35). Doskorašnji rezervni pilot Aston Martina imaće "regularan posao", pošto je od 2019. godine uglavnom uskakao kao zamena. U tom periodu odvezao je pet trka.

Sa druge strane, Mika je sedišta koštala, pre svega, nekonstantnost tokom cele godine. Uz to, udesi na početku sezone, koji su ekipu koštali više stotina miliona evra, okončali su njegovu karijeru u F1, zasad.

- Ne krijem da sam razočaran, hvala ekipi Hasa na ovoj prilici. Shvatio sam koliko volim ovaj sport, zaslužujem mesto u Formuli, snažno ću se boriti da se vratim - rekao je razočarani Šumaher.

Mladi Nemac bi, ipak, mogao da i dalje bude deo F1, jer, navodno, postoji opcija da bude rezervni vozač Mercedesa.

Osim kompletiranja sastava timova, pred spuštanje zavese na sezonu u Abu Dabiju u nedelju (17.00), aktuelni svetski prvak Maks Ferštapen izgladio je odnose sa klupskim kolegom Serhiom Perezom.

- Nikada nisam bio loš timski igrač ni u jednom timu, uvek sam bio od pomoći, tim zna da mi je ekipa uvek na prvom mestu. Pre trke u Brazilu nikada nismo razgovarali o potencijalnoj zameni mesta, ta naredba je stigla tek u poslednjem krugu. Red Bul nikada nije imao poziciju jedan i dva u šampionatu, ako uspemo u tome to će biti neverovatno. Ako bude prilike da pomognem, to ću i učiniti - istakao je Maks. Perez se za drugo mesto u prvenstvu bori sa Šarlom Leklerom iz Ferarija

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja