SVE JE DOSTIŽNO: Rukometaši Srbije veruju da u revanšu mogu da eliminišu moćnu Španiju!

S. K.

09. 05. 2024. u 17:31

"ORLOVI" veruju u podvig. Rukometašima ne pada na pamet da dignu ruke od odlaska na SP januara iduće godine u Hrvatskoj, Danskoj i Norvešku. Izabranici Borisa Rojevića nadaju se da u nedelju (17.00) u Novom Sadu u revanšu baraža za odlazak za planetarnu smotri protiv Španije mogu da nadoknade minus iz Lalina - 28:32.

СВЕ ЈЕ ДОСТИЖНО: Рукометаши Србије верују да у реваншу могу да елиминишу моћну Шпанију!

FOTO: RSS

- Jako sam zadovoljan pristupom momaka. Došli smo sa podmlađenim sastavom, bez šest-sedam važnih igrača i pružiti ovakav otpor Španiji zaista me čini ponosnim. Da smo bili malo strpljiviji kod nekih otvorenih šansi, bio bi još bolji rezultat, ali ovaj meč pokazuje da smo na pravom putu. Imamo još 60 minuta u Novom Sadu i borićemo se svim silama da pobedimo i izborimo plasman na Svetsko prvenstvo, sve je moguće. Pozivam sve navijače da dođu u nedelju da daju vetar u leđima ovim momcima koji zaista zaslužuju podršku i pokazali su da mogu da se nose sa jednom rukometnom silom kakva je Španija - ističe za sajt RSS selektor Boris Rojević.

Jedan od najboljih u našem timu Lazar Kukić podvlači da svi do jednog veruju da mogu da izbore plasman na SP:

- Aktivan je rezultat. Mislim da smo izvanredno odigrali prvo poluvreme, bilo je dosta dobrih elemenata u igri, kao i zajednička i timska igra. Nalazili smo dosta dobrih rešenja u napadu, ali smo u drugom poluvremenu posustali najpre u ofanzivi u poslednjih 15-20 minuta meča. Borba nije izostala, ne odustajemo, čeka nas drugo poluvreme u Novom Sadu i nadamo se da možemo da pobedimo i preokrenemo rezultat u našu korist.

Srbi su bili ravnopravni u prvom delu, u nastavku su malo popustili, ali optimizam ne napušta prekaljenog Vanju Ilić:

- Izašli smo hrabro, borili se i nismo im ni jednog trenutka dozvoli da pomisle da mogu lako sa nama. Grešili smo, naročito u drugom poluvremenu i svesni smo toga, ali vidim dosta prostora da se napreduje i da te sve detalje ispravimo kroz nekoliko treninga koje imamo do utakmice u Novom Sadu. Jedva čekamo pun SPENS, da "gori" na tribinama, da nas publika nosi do novog podviga poput onog od pre godinu dana. Četiri razlike je dostižno i verujem da nemamo čega da se stidimo, uzdignute glave izlazimo na teren da se borimo za svoj cilj.

Jovanović: Sve je otvoreno

- ODIGRALI smo jednu po meni kvalitetnu utakmicu. Nije sigurno puno bilo lako protiv Španaca na njihovom terenu. Ali, pokazali smo sebi da možemo da igramo protiv njih, sada imamo aktivan rezultat, čekamo ih u Novom Sadu, sve je otvoreno - kaže Milan Jovanović.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

NOVI SNIMAK IZ ARENE: Evo šta se desilo kada su se u hodniku sreli Naneli i Lazarević (VIDEO)