HAOS U RIMU! Novak Đoković gleda i ne veruje šta se dešava

Novosti online

09. 05. 2024. u 16:42

Novak Đoković se ovih dana prilično nervira u Rimu, gde je stigao kako bi igrao na ATP turniru masters serije u Rimu.

ХАОС У РИМУ! Новак Ђоковић гледа и не верује шта се дешава

Tanjug/AP

Iako je još pre dva dana trebalo da sazna s kim igra, najpre su organizatori pomerili meč pretendenata na taj susret s Novakom na sredu, a tada se i kiša "umešala", pa megdan pomerila za četvrtak.

Ali, ni u četvrtak "nije bilo mira".

Kada su konačno na teren izašli Roman Safiulin (Rusija, 39. na ATP listi) i Korentan Mute (Francuska, 83), a upravo pobednik tog duela je trebalo da stekne pravo da se sa Đokovićem nadmeće u drugom kolu, ponovo je počeo "haos".

Najpre u vidu Muteovih "divljanja", a nervirao se Francuz i kad je izgubio prvi set, i kad je sredinom drugog prokockao dve brejk lopte, da bi se kulminacija desila kada je na red došao taj-brejk.

Kiša je već počela da pada, sudija nije prekidao meč, pa se Korentan Mute bunio, pitajući se naglas (nedugo nakon što je bacao reket), "na šta sve ovo liči?".

Korentan Mute se ljuti na sudiju ATP turnira u Rimu tokom meča sa Romanom Safiluinom / Screenshot / TennisTV

Rus je, sa druge strane, smireno gledao šta se dešava, a smireno i igrao.

Iako je, zbog rasporeda serviranja, sve vreme imao gem zaostatka, nisu ga ometali ni kočoperni rival, a ni publika koja je gotovo u potpunosti stala na strana Francuza.

Navijalo se na momente kao da je u pitanju fudbalski meč, slavio se poneki kiks ruskog tenisera, no...

Roman Safiulin servira Muteu po rimskoj kiši / Screenshot / TennisTV

... Safiulin je sve to izdržao i izborio taj-brejk.

A onda - provala oblaka.

Prava.

Sa tribina, na kojima je bilo i onih sa kišobranima, i onih u kabanicama, nema ko nije bežao, a Mute je, na signal sudije da se meč privremeno prekida, odmah prišao i rešio da mu "kaže koju".

Screenshot / TennisTV

Mute se svađao sa arbitrom po pljusku, dok su ono malo presotalih, prisutnih ljudi na terenu broj 2 teniskog kompleksa u Rimu sa čuđenjem gledali francuskog tenisera, koji nije odustajao od toga da "istera svoje".

Na kraju se i on pokupio i otišao, a meč je prekinut pri vođstvu Rusa sa 1:0 u setovima, tačnije pri rezultatu 6:3, 6:6(0:1).

Prekid meča Mute - Safiulin u Rimu zbog kiše / screenshot / TennisTV

Posle skoro sat i po pauze, ovaj zanimljivi susret - završen je posve neočekivano, o čemu možete više da pročitate u izveštaju "Novosti".

Kad igra Novak Đoković?

Iako je već tri dana prošlo otakako je žreb za rimski masters obavljen, a tada je i Đoković saznao kakav put ka čeka do željenog finala, Nole je tek u četvrtak uveče saznao kada će na teren:

Igra u petak, u idealnom terminu.

Ako vas tenis zanima, a naročito šta u njemu radi Novak Đoković, pratite sve o tome na sportskim stranicama "Novosti". Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

SNIMAK SUKOBA! Tuča u Areni - Naneli i Lazarević u klinču, evo kako se sve desilo (VIDEO)