VELIKI POVRATAK NADALA: Rafa posle preokreta u drugom kolu Rima

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

09. 05. 2024. u 16:19

NIJE Rafael Nadal dozvolio iznenađenje i još jednom je pokazao zašto je "kralj šljake" i koliko ga je teško pobediti na najsporijoj podlozi.

ВЕЛИКИ ПОВРАТАК НАДАЛА: Рафа после преокрета у другом колу Рима

FOTO: Tanjug/AP

Španac je uspeo da napravi veliki preokret i plasira se u drugo kolo Rima. On je u uvodnoj rundi pobedio Zizua Bergsa sa 4:6, 6:3, 6:4.

Došla je publika na "Foro Italiko" kako bi videla čoveka koje 10 puta podizao trofej na ovom turniru iz serije 1.000, a "bik sa Majorke" im je vratio trijumfom i omogućio im da ga gledaju i u nastavku takmičenja.

Ipak, moglo je da bude drugačije. Rafa je prvi napravio brejk, ali Belgijanac je odgovorio sa dva oduzeta servis gema i uspeo je prvi set da reši u svoju korist.

Zaboravio je Nadal sve što je bilo u prvom setu, pa je u drugom odmah napravio brejk. Tu prednost je uspeo da sačuva do kraja, iako je 108. na ATP listi propustio priliku da vrati izgubljeno u petom i devetom gemu.

U odlučujućem setu opet ja 305. igrač planete bio taj koji je prvi oduzeo servi rivalu, uradio je to u trećem gemu. Bergs se nije predavao i došao je do tri vezane brejk šanse u šestom gemu, potom i do 0:30 u osmom. No, na sve to Rafa je imao odgovor i nije dozvolio protivniku da napravi brejk i vrati se u meč.

Uspeo je osvajač 22 grend slem titule na kraju da se izbori za nezgodnim 24-godišnjakom i trijumfuje posle dva sata i 50 minuta i nastavi učešće u Rimu.

Nadal će u drugom kolu igrati protiv sedmog nosioca Huberta Hurkača.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SNIMAK SUKOBA! Tuča u Areni - Naneli i Lazarević u klinču, evo kako se sve desilo (VIDEO)