MOKA SLAVNIĆ ŽESTOKO UDARIO NA PEŠIĆA: Piroćanac, ima paket od 11 dinara

Novosti online

24. 10. 2022. u 10:09

Legendarni srpski i jugoslovenski košarkaš Zoran Moka Slavnić poznat je po tome da govori ono što mu je na pameti, bez ustručavanja. Ovoga puta je govorio o selektoru i generalnom stanju u reprezentaciji Srbije.

МОКА СЛАВНИЋ ЖЕСТОКО УДАРИО НА ПЕШИЋА: Пироћанац, има пакет од 11 динара

Foto: N.Paraušić

Moka je bio gost u emisiji „60 minuta s Vladom i Acom” na MaxBet radiju, tom prilikom je kritikovao selektora Srbije Svetislava Pešića.

- Što se tiče Pešića, bio sam tu u dosta nezgodnoj poziciji. Mi smo generacija, on je dva meseca stariji od mene. Obično ne komentarišem kada ne želim da kažem istinu. Pošto uvek govorim istinu, što ne znači da sam u pravu, ovoga puta sam odustao jer sam imao štošta da zamerim. Na tom ljudskom planu u našem odnosu, on je tu podbacio kao sa svima. Posle svake utakmice sam mu čestitao, nikada se nije zahvalio, nikada me nije pozvao... To je zato što je Piroćanac, jer ako te pozovem, to možda nešto košta. On ne zna da postoje paketi, a on ima onaj od 11 dinara, a sa time ne možeš da zoveš nikada. Drago mi je što me je oslobodio tog nekog respekta - rekao je bez ikakvog ustručavanja Slavnić.

Legenda Zvezde je nastavila u istom ritmu.

- Neću da ga vređam. Jednostavno, sastav koji je bio na Evropskom prvenstvu, uporedio sam sa mojom tragedijom iz 2007. godine, kada sam morao da imam devet debitanata, sa ovom generacijom koju smo ispratili sa objektivnim procenama da ćemo da se borimo za jednu od medalja. Mnogi su verovali u zlato, možda čak i ja, ali eto, ispali smo ponovo od Italijana koji nisu ušli u finale. Bar da su ušli, onda bi bilo u redu, mogao bi da kažeš: 'U redu, izgubio sam od finaliste'. Za to najveću krivicu snosi trener. Pogotovo kako je vodio reprezentaciju - rekao je Slavnić.

BONUS VIDEO: Kako je Beograd dočekao košarkaše koji su u Indijanapolisu dobili i "Drim tim"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (7)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni