ZVEZDA DOŽIVELA TREĆI PORAZ U EVROLIGI: Neverovatan šut Baskonije presudio crveno-belima

Č. V.

19. 10. 2022. u 20:16 >> 22:28

CRVENA zvezda odigrala je dobre tri četvrtine protiv Baskonije, ali je neverovatan šut domaćina presudio crveno-belima na ovoj utakmici. TIm iz Vitorije je slavio u 3. kolu Evrolige sa 92:75.

ЗВЕЗДА ДОЖИВЕЛА ТРЕЋИ ПОРАЗ У ЕВРОЛИГИ: Невероватан шут Басконије пресудио црвено-белима

Foto: Twitter/@kkcrvenazvezda

Nestvarno deluje šut tima iz Španije na startu sezone. Posle 17 trojki koliko su dali Partizanu, protiv drugog beogradskog kluba su imali fantastičnih 19/36 (52,8%). Kada jedna ekipa tako šutira rival ima malo šansi da se nada dobrom rezultatu.

Izrabnici Vladimira Jovanovića odigrali su dobre tri četvrtine, posebno prvo poluvreme. Posle 20 minuta imali su prednost od pet razlike - 42:47.

Ipak, u trećem kvartalu skoro sve što su šutnuli pogodili su igrači Đoana Penjarohe. Tri trojke je samo u tom periodu Dalton Homs, dok nestvarnom Markusa Hauarda ne treba komentaristati.

Posle sedam trojki i 33 poena Partizanu, bivši igrač Denvera je pogodio isto toliko dalekometnih hitaca i protiv crveno-belih i to iz 12 pokušaja, a meč je okončao sa 30 poena.

Iako su u poslednji period gosti ušli sa dva poena minusa, Baskonija je nastavila da pogađa i razlika je prvi put sredinom četvrte četvrtine otišla ne preko 10 i tada je bilo jasno da će Zvezda morati još da pričeka na prvu pobedu ove sezone u Evroligi. Gosti su pokšali da se vrate, u nekoliko navrata su prilazili na -6, ali odgovor je uvek bio spreman.

Osim Hauarda kod domaćih se istakao i Darijus Tompson sa 18 poena. Na drugoj strani najbolji je bio Luka Mitrović sa 17, dok je Ognjen Dobrić postigao 14.

Zvezda za dva dana gostuje Realu u Madridu, a Baskonija dočekuje Olimpijakos.

Baskonija - C. zvezda 92:75 (23:24, 19:23, 17:10, 33:18).

Dvorana: "Fernando Buesa Arena". Gledalaca: oko 5.000. Sudije: Olegs Latiševs, Mehdi Difala i Rain Perandi.

Baskonija: Hauard 30, Rajeste, Sedekerskis 6, Marinković 10, Dijez, Tompson 18, Ndiaje, Kotsar 8, Kostelo 8, Gedraitis 3, Homs 9, Kuruc.

C. zvezda: Holand, Lazarević, Adams 3, Mitrović 17, Lazić 2, Martin 2, Dobrić 14, Raduljica, Ivanović 11, Marković 5, Petrušev 10, Betil 11.

Četvrta četvrtina: Baskonija - C. zvezda 92:75

40' - Sve ide od ruke Baskoniji i ničije lopte završavaju u njihovim rukama. Meč je okončan novom trojkom nestvarnog Hauarda.

39' - Poeni Kostela i tajm-aut Jovanovića. Ipak, meč je izmakao crveno-belima koji će doživeti treći poraz.

38' - Kakav deo meča za Petruševa. Opet je pogodio van linije 6,75, ali Kotsar ne da gostima da se primaknu.

36' - Evo trojke i za Zvezdu. Precizan sa centralne pozicije bio je Petrušev. To je peti poen centra gostiju. Potom je pogodio i pod košem gde se izborio za dobru poziciju - 75:69.

36' - Dugo je trajao napad tima iz Vitorije i završen je poenima Marinkovića, a onda Hauard pogađa trojku sa osam metara za prvo dvocifreno vođstvo na utakmici - 75:54.

35' - Uspeli su gosti da se odbrane i potom poentiraju iz kontre preko Lazića. Meč će se nastaviti posle prvog televizijskog tajm-auta, poslednjeg na meču.

34' - Dve vezane greške Zvezde. Najpre faul u napadu Bentila, a onda i koraci Mitrovića. Sve te greške prete da skupo koštaju crveno-bele.

33' - Dobra kontra gostiju završena je tako što je Mitrović fauliran. Centar Zvezde uspeo je da realizuje oba slobodna bacanja.

33' - Dva šuta i dva pogotka Baskonije za tri. Dobrić je uspeo da poentira posle prodora, a onda novu trojku pogađa Tompson.

31' - Nestvaran šut domaćih. Početak poslednje deonice i odmah trojka Tompsona i to iz levog kornera. Na drugoj strani Bentil je pogodio jedno od dva penala i to su njegovi prvi poeni u drugom poluvremenu.

Treća četvrtina: Baskonija - C. zvezda 59:57

30' - Na kraju je dobro ispalo po goste. Dobrić je pogodio iz levog prodora, pa crveno-beli sa minus dva ulaze u poslednji kvartal utakmice 3. kola Evrolige.

30' - Dobar napad Zvezde posle minuta odmora i poeni Luke Mitrovića koji je ostao sam pod košem i stigao do prvih poena u nastavku meča.

29' - Neverovatan šut domaćih. Treću trojku u ovom periodu postigao je Homs. Odmah je tajm-aut pozvao Jovanović ne bi li malo poremetio odličan šut domaće ekipe - 59:53.

28' - Dobar napad domaćih i nova trojka, ovoga puta precizan je bio Met Kostelo. Radi najjače oružje španskog kluba.

28' - Odlični Hauard sada poentira iz prodora, izjednačena utakmica u Vitoriji. Konsolidovali su se gosti.

26' - Primetio je Ivanović rupu u reketu rivala, krenuo na prodor i uspeo da izvuče faul za dva bacanja, koja je realizovao.

25' - Konačno posle skoro pet i po minuta poentirao je Martin posle ofanzivnog skoka, no Homs je uzvratio trojkom. Potom je Ivanović pogodio flouter i deluje da su se gosti koliko toliko razigrali u napadu - 51:51.

24' - I dalje crveno-beli neuspevaju da postignu koš u drugom delu. Promašuju u gube loptu, ali jedino dobro je da rival to nije materijalizovao.

23' - Drugi vezani napad kako Zvezda gubi loptu i još uvek je bez poena u drugom poluvremenu.

22' - Težak šut je uzeo Homs van linije 6,75, ali bio je precizan, a onda i Gedraitis za preokret.

21' - Prvi minut je protekao bez poena. Bentil je promašio dva šuta za goste, dok Baskonija nije realizoval kontru.

Druga četvrtina: Baskonija - C. zvezda 42:47

Neverovatan meč u Vitoriji. U prvom poluvremenu viđeno je ukupno 13 trojku, sedam je postigla Baskonija, a jednu manje Zvezda.

20' - Promašio je Bentil dva šuta, no Mitrović je bio na pravom mesto i pospremio loptu kroz koš. Minut odmora je zvao Penjaroha.

19' - Imala je Zvezda priliku za lake poene, ali je Lazića izblokirao Kotsar, potom su gosti izgubili loptu.

18' - Kakva trojka Markovića. Isticalao je vreme za napad, a on je pogodio šut sa jedne noge i to od tablu - 40:43.

17' - Nastavlja da igra odličan meč Mitrović. Čim se vratio na teren odmah je na sjajan način poentirao i postao dvocifren - 11 poena.

16' - Neverovatan meč u Vitoriji. I jedni i drugi odlično šutiraju, ako to za Baskoniju nije izenanđenje, za Zvezdu jeste. Nakon poena Sedekerskisa trener Zvezde Vladimir Jovanović je prvi put zatražio tajm-aut na meču.

15' - Drugi put od početka meča Hauard je uspeo da iznudi faul na šutu za tri poena. Za razliku od prvog puta sada je pogodio dva - 36:38. Amerikanac ima već 18 poena i ide na zasluđen odmor.

14' - Hauard nastavlja da pogađa za tri, da bi na drugoj strani sa poludistance bio precizan Ivanović.

13' - Odlična sekvenca Nikole Ivanovića. Bio je precizan van linije 6,75, a onda je ukrao loptu i lako je poentirao. Zatim je Martin izblokirao jednog igrača Baskonije i u tom napadu za goste je poentirao Petrušev. Odmah je tajm-aut zatražio Penjaroha.

12' - Već je do 10 poena stigao Dobrić, no Hauard ima 12 poena nove, treće trojke. Na pomolu je novo neverovatno šutersko veče bivšeg igrača Denvera.

11' - Drugi period počeo je trojkom Dobrića, ali uzvratio je istom merom fantastični Hauard.

Prva četvrtina: Baskonija - C. zvezda 23:24

10' - To je Hauard. Promašio je otvorenu trojku, a onda je pogodio veoma tešku preko ruke, pa crveno-beli sa "samo" plus jedan idu na pauzu između dve četvrtine - 23:24.

9' - Hauard je fauliran na šutu za tri poena i realizovao je sva tri slobodna bacanja, a onda i promašio otvorenu trojku u sledećem napadu.

9' - Dvojka, pa trojka Ognjena Dobrića. Sjajno je otvorio utakmicu šuter gostiju od trenutka kada je kročio na parket - 17:24.

8' - Simultanka Mitrovića. Kotsar za sada gubi duel sa centrom crveno-belih. Na drugoj strani Tompson je iskoristio rupu u reketu rivala i lako je položio loptu.

7' - Drugi put Mitrović poentira uz faul protivnika. Centar Zvezde će na liniju penala po isteku televizijskog tajm-auta. Sada je pogodio Novosađanin.

6' - Tompson je bio precizan van linije 6,75, ali bio je i Bentil, pa onda i Marinković. Kakav šuterski obračun u Vitoriji.

5' - Težak šut je pogodio Bentil. Isticalo je vreme za napad, a košarkaš iz Gane je morao da šutira i bio je precizan, potom je postigao i trojku. Sjajno otvaranje utakmice krilnog centra gostiju - 9:11.

3' - Najjače oružje Baskonije je šut za tri poena, a prvi je van linije 6,75 precizan bio Vanja Marinković, a onda je u narednom napadu Kotsar poentirao posle dobre akcije. Odlično igra i Mitrović koji je naterao upravo Estonca da napravi faul i uz to postigao je i koš, ali nije realizovao bacanje.

2' - Loše dodavanje Markovića je iskoristio Tompson, presekao je loptu i lako zakucao u kontri. Na drugoj strani se za bacanja izborio Mitrović i oba puta je bio precizan - 4:4.

1' - Dobro je domaćin odigrao prvi napad koji je lakim poenima završio Kotsar, ali na isti način su uzvratili gosti, samo što se u strelce upisao Bentil posle dobrog dodavanja Markovića.

Baskonija meč počinje u petroci Tompson, Marinković, Homs, Gedraitis i Kotsar, dok će za Zvezdu na parketu biti Adams, Marković, Lazić, Bentil i Mitrović.

Uoči meča:

Crveno-beli u prošlosti sa osmehom znali da napuštaju "Fernando Buesa arenu", ali u poslednje vreme ne prolaze dobro kada gostuju protiv ovog španskog kluba.

Šampion Srbije i ABA lige na pobedu u Vitoriji čeka još od 2017. godine i od tada je Baskonija u svojoj kući trijumfovala četiri puta uzastopno.

Prošle sezone je Zvezda ubedljivo poražena na ovom mestu (93:74), ali se revanširala u Beogradu (86:83).

Ipak, ovo je nova sezona i novi timovi i na jednoj i na drugoj strani. Trener crveno-belih Vladimir Jovanović na ovom meču neće moći da računa na poslednje pojačanje Luku Vildozu, Nemanju Nedovića, Dalibora Ilića i Ognjena Kuzmića.

Sa druge strane Đoan Penjaroha će biti lišen pomoći američkog centra Stivena Inoka koji je važan za igru Baskonije.

Podsetimo, tim iz Vitorije ima učinak 2-0, a Zvezda 0-2.

BONUS VIDEO: Ovako su "delije" dočekale Dejana Radonjića kao trenera Panatinaikosa

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (1)

DOSTA SA LAŽIMA! Crvena zvezda objavila kompletan snimak i detalje razgovora koji su prethodili tuči Naneli - Lazarević! (VIDEO)