VEROVALI ILI NE: Brazil je od 2006. pobedio samo dve zemlje iz Evrope

Novosti online

24. 11. 2022. u 23:27

FUDBALSKA reprezentacija Brazila slavila je 2:0 protiv Srbije, a zanimljivo je da je Srbija jedna od dve zemlje protiv kojih su "karioke" ostvarile pobedu.

ВЕРОВАЛИ ИЛИ НЕ: Бразил је од 2006. победио само две земље из Европе

FOTO: Tanjug/AP

Brazil i Srbija igrali su na prošlogodišnjem Mundijalu, 2018. godine u Rusiji. Identičan je bio rezultat. Neverovatno izgleda učinak Brazila protiv evropskih reprezentacija u poslednjih pet prvenstvata, uspeli su da pobede samo Srbiju i Hrvatsku.

Sa evropskim zemljama Brazil je od 2006. godine odigrao 11 utakmica, uz dve pobede protiv Srbije, dve je takođe upisao i protiv Hrvatske.

Prva je bila u grupnoj fazi Mundijala u Nemačkoj, potom u Brazilu, gde je domaćin na otvaranju igrao protiv Hrvatske.

Još sedam puta sastali su se Brazilci sa evropskim selekcijama. Gubili su od Francuske 1:0, potom četiri godine kasnije remizirali sa Portugalom i ispali od Holandije.

Na Mundijalu u Brazilu domaćin je eliminisan 7:1, a Holandija ih je savladala u duelu za bronzanu medalju. Potom je usledio remi sa Švajcarskom, a nakon toga i eliminacija od Belgije.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)