PARTIZAN IMA MEČ-LOPTU: Crno-beli dočekuju Keln u četvrtom kolu Lige konferencija

M. BLAŽIĆ

13. 10. 2022. u 09:00

PALI su Nemci prošlog četvrtka pred skoro 50.000 svojih navijača, sada je trenutak da se "dokusure" ako je moguće.

ПАРТИЗАН ИМА МЕЧ-ЛОПТУ: Црно-бели дочекују Келн у четвртом колу Лиге конференција

FOTO: Tanjug/AP

Optimizam među svima kojima je crno i belo u srcu je značajno porastao, ali strateg Partizana Gordan Petrić pred večerašnji duel sa Kelnom (18.45 - Arena 1 premijum, RTS 1) ne želi euforiju iako je svestan da bi njegovi momci večeras mogli značajno da izbistre put ka drugom uzastopnom proleću u Ligi konferencija.

- Jeste ovo prva meč-lopta. Pobedom ili nerešenim rezultatom bismo bili bliži evropskom proleću, mada ne želim igrače da opterećujem rezultatom. Idemo pun gas! Ko može - može, ko ne može - šta da radimo - smireno je konstatovao trener crno-belih.

"Valjak" je na "Rajn enerdži" stadionu iznenadio Keln sa dva klasična špica, što večeras gotovo izvesno neće biti slučaj.

- Bila je procena da bi nam dva napadača mogla doneti rezultat. I doneli su. Nismo se opredelili za defanzivnu varijantu u Kelnu, nego nas je gol na početku povukao na našu polovinu i dao nam prostor da igramo na kontre. Da smo pogodili mrežu kasnije, možda bismo igrali drugačije. Keln nas je dosta pritiskao, naročito centaršutevima, a sad ide ka tome da će biti malo drugačiji stil.

Po Petrićevim rečima, od rezultata je važnije da svi igrači pruže maksimum tokom 90 minuta velike borbe.

- Važnije mi je da znaju, kad se pogledaju u ogledalo, da su pružili maksimum. Naša ekipa je totalno napadačka, takav nam je izbor igrača, što se pokazalo protiv Voždovca i Vojvodine. Samo što ćemo neke stvari morati bolje da odradimo. Keln igra isto bez obzira na to da li gubi ili dobija. Tamo smo uspeli da rešimo probleme, na nama je da njihove vrline neutrališemo i iskoristimo naše. Ponoviću, idemo pun gas.

Momenat u kojem "jarčevi" stižu u Beograd je daleko od idealnog.

- Pred prvi meč sa nama Keln je dobio Dortmund, onda izgubio od nas i Menhengladbaha, drugačija je atmosfera u svlačionici. Mi moramo da se potvrdimo, ljudi očekuju nešto slično kao u Nemačkoj. Moramo da popravimo nešto da bismo stigli do pozitivnog rezultata. Momci su ušli u profesionalizam, potrebno je da potvrde kvalitet, a sigurno ga poseduju. Igraju za sebe i svoje porodice, sigurno će pružiti maksimum.

Na kraju i reči koje umiruju.

- Duže sam igrao u Velikoj Britaniji nego u bivšoj Jugoslaviji, naučio sam tokom boravka u Dandiju da nema potrebe biti tužan posle poraza, niti euforičan zbog pobede, jer je sutra novi dan. Naravno da je zadovoljstvo u Kelnu bilo veliko, ali sam svestan da će biti i drugačijih mečeva. Totalno sam na zemlji. Bilo je emocija, samo ih neko pokazuje, neko ne. Igrači je osećaju - zaključio je Petrić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri