ŠABAC NA NOGAMA GLEDAO POSLEDNJE SEKUNDE DRAME: Futsaleri Srbije i Francuske odigrali triler u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo

Novosti online

12. 10. 2022. u 20:53

FUTSAL reprezentacija Srbije ugostila je Francusku u drugom kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, a zanimljiv meč u Šapcu okončan je bez pobdnika, ali i bez pogodaka - 0:0.

ШАБАЦ НА НОГАМА ГЛЕДАО ПОСЛЕДЊЕ СЕКУНДЕ ДРАМЕ: Футсалери Србије и Француске одиграли трилер у квалификацијама за Светско првенство

Foto: Printskrin/Twitter/@FSSrbije

Nakon trijumfa u Norveškoj rezultatom 4:2, u Šabac je stigla nacionalna selekcija "trikolora", koju je dočekala uzavrela atmosfera u ovom gradu u Mačvanskom okrugu. 

I ne čudi, em Šapčani vole sport, em su futsleri Srbije umeli da u prethodnom periodu obraduju naciju dobrim igrama. A na sve to, u goste je stigla ekipa koja je Norvešku deklasirala sa 8:1.

Iako su Francuzi imali više šuteva od domaćina (35:24), opasniji su bili "orlovi" koji su više puta poslali loptu u okvir gola (13:9), ali ni jedni ni drugi nisu uspeli da zatresu mrežu.

Naročito je bio zanimljiv poslednji minut ovog skoro dvosatnog spektakla, jer su Francuzi želeli da pobedom okončaju gostovanje, pa su zaigrali bez golmana, s igračem više u polju. Oni nisu uspeli da upute opasan udarac u dve situacije, a ni Srbi nisu uspeli da, kada su do lopte dolazili, pogode "neadekvatno" čuvanu mrežu gostiju.

Cela hala je na nogama ispratila poslednje akcije takmaca, pa ih potom aplauzima nagradila, iako je u atmosferi mogla da se oseti žal što srpski futsaleri bar neku od velikih šansi, naročito u završnci, nisu pretvorili u pogodak za pobedu.

Francuska, zbog bolje gol-razlike, trenutno zauzima prvu, a Srbija drugu poziciju u grupi, a treba da se odigra još jedan "krug" utakmica između pomenuta tri tima, te će onda postati poznato ko će na FIFA Svetsko prvenstvo u futsalu.

Bonus video: Kad "Bože pravde" zagrmi pred futsal meč Srbija - Francuska u Šapcu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!