TURISTI VOLE TREBINJE: Ostvareno 8.600 noćenja ili 51 odsto više u odnosu na jul prošle godine

D.Curać

12. 08. 2023. u 10:54

PREMA podacima trebinjske Turističke organizacija ova godina trebala bi biti rekordna s obzirom na to da je samo u julu prijavljeno 25.560 noćenja, što je za 8.600 noćenja ili 51 odsto više u odnosu na jul prošle godine.

ТУРИСТИ ВОЛЕ ТРЕБИЊЕ: Остварено 8.600 ноћења или 51 одсто више у односу на јул прошле године

D. Curać

- Zaključno za julom, u Trebinju je zabeleženo 108.306 noćenja, što je za 20.000 više u odnosu na sedam meseci 2022. Zvanični statistički podaci jasno ukazuju da Trebinje nastavlja kontinuitet rasta turističkog prometa, i da spada u red vodećih destinacija u okruženju. Svaki mesec ove pojedinačno je bio bolji od uporednog iz 2022. godine - rekla je Mirjana Putica, direktor TO grada Trebinja.

Tokom ove sezone, prema podacima sajta, za rezervaciju smeštaja cene apartmana ili soba u Trebinju su od 30 do 100 evra po danu, a u TO navode ukoliko se uzmu u obzir rezervacije do kraja avgusta, ali i tokom septembra i oktobra, izvesno je da će Trebinje zabeležiti novu rekordnu turističku godinu.

Ono što svakako treba istaći je da je u ovoj godini u celoj Srpskoj, pojačana kontrola nadlažnih inspekcija. Republička tržišna inspekcija je u toku juna obavila 233 kontrole.

- U toku te kampanje broj registrovanih smeštajnih jedinica uvećan je za 91 odsto, a nadamo se da će biti nastavljen taj trend. Cilj inspekcije nije kažnjavanje, već registracija i legalizacija turističkih firmi i agencija i uvođenje u zakonske okvire - naveli su u Odeljenju za turizam i preduzetništvo grada Trebinja.

Prednjače gosti iz regiona

Najveći broj registrovanih noćenja zabeležili su turisti iz Srbije (oko 39 odsto), zatim domaći turisti (oko 32 odsto) te gosti i iz Turske (oko 12 odsto) i Crne Gore (oko šest odsto).

Zahvaljujući legalaziciji smeštajnih kapaciteta došlo je i do boljih statističkih podataka jer, sami Trebinjci nisu sigurni da je ovo bolja sezona od prethodnih.

- Ne sumnjam u brojeve Turističke organizacije, ali tek poslednjih dana može se primetiti povećan broj turista - rekao je jedan od Trebinjaca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LETOVANJE OD 380 EVRA: Hit ponuda - avionom na 8, 11 ili 12 dana na ovoj destinaciji (FOTO)