PRIVEDEN SA LAŽNIM DOKUMENTOM: U Hrvatskoj "pao" Jovan Jošilo, najtraženiji begunac iz Republike Srpske

S. MIŠLjENOVIĆ

09. 07. 2022. u 06:11

JOVAN Jošilo, za kojim MUP RS traga od 6. aprila ove godine jer je jedan od osumnjičen u okviru akcije "Transporter", gde je pod istragom za organizovani kriminal i teška krivična dela, uhapšen je u Opatiji.

ПРИВЕДЕН СА ЛАЖНИМ ДОКУМЕНТОМ: У Хрватској пао Јован Јошило, најтраженији бегунац из Републике Српске

Jovan Jošilo, Foto Nezavisne

Naime, hrvatska policija je zaustavila je "audi 8" bugarskih oznaka i legitimisala trojicu putnika među kojima je bio i Jošilo, a koji im je dao na uvid lažna slovenačka dokumenta, saznaju "Novosti".

- MUP Hrvatske obavestio je Upravu za organizovani i teški kriminal MUP RS da su 5. jula izvršili kontrolu i legitimisanje lica koje im je tom prilikom na uvid pokazalo ličnu kartu Slovenije, u čiju verodostojnost su posumnjali, i od nadležnih organa Slovenije i MUP RS zatražili dodatne provere. Nakon provera utvrđeno je da se radi o Jovanu Jošilu, državljaninu BiH koji se nalazi u bekstvu - navode u MUP RS.

Nakon što je uhapšen, Jošilo se nalazi u pritvoru u Hrvatskoj a tužilac Tužilaštva BiH je u kontaktu sa kolegama iz Hrvatske, u vezi sa daljim aktivnostima na izručenju osumnjičenog.

Foto MUP RS

Podećanja radi, Jošilo je pobegao na dan kada je MUP RS krenuo u pretres njegovog stana.

Umakao je tako što se sakrio u gepek automobila. Isti dan je zaustavljen u Zeničko-dobojskom kantonu, ali nije zadržan jer je dao na uvid lažni identifikacioni dokument Slovenije, pa je pušten na slobodu.

Inače, Jošilo je odranije poznat policiji, a privođen je i zbog ubistvo Slaviše Ćuluma, koji je izrešetan 2020. kod Banjaluke. Jošilo je odmah nakon Ćulumovog ubistva privođen u policiju, budući da su njih dvojica godinama bili "u ratu", ali je ubrzo pušten nakon što je utvrđeno da ima alibi.

JOŠ DVA PRIVOĐENjA

SA Jovanom Jošilom u Opatiji su uhapšeni i Nenad Pajić iz Lukavice i Nemanja Zimonjić iz Istočnog Novog Sarajeva. Pajić se u bekstvu nalazi od marta 2019. kada je za njim raspisana potraga zbog sumnje da je umešan u krijumčarenje 70 kilograma skanka, čija je vrednost procenjena na oko 500.000 KM. Zimonjić je hapšen pre desetak godina zbog preprodaje droge.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo