KLJUČEVI ZA 20 PORODICA: U Vlasenici stambeno zbrinjavanje izbeglih i raseljenih

V. N.

05. 07. 2022. u 07:10

U VLASENICI su juče uručeni ključevi 20 stanova za izbegla i raseljena lica ukupne vrednosti veće od milion KM, koji su izgrađeni u okviru Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja.

КЉУЧЕВИ ЗА 20 ПОРОДИЦА: У Власеници стамбено збрињавање избеглих и расељених

Višković na dodeli ključeva, Foto SRNA

Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da je veoma značajno što je 20 porodica dobilo stanove jer je reč o izbeglim i raseljenim licima, navodeći da je vrednost projekta izgradnje nešto veća od milion KM.

- Ovo smo radili sa EU i opštinom Vlasenica koja je obezbedila lokaciju za izgradnju stanova i potrebnu infrastrukturu - rekao je Višković koji je prisustvovao svečanosti zajedno sa vršiocem dužnosti direktora Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Davorom Čordašem.

On je istakao da Vlada Srpske u Vlasenici gradi 28 kuća za šta je izdvojeno oko 900.000 KM.

- To znači da u Vlasenici realizujemo projekte čija je vrednost oko dva miliona KM, a stambeno će biti zbrinuto 48 porodica. Načelnik opštine Vlasenica Mićo Kraljević potvrdio je da će opština obezbediti lokaciju za izgradnju još 50 stanova, što će Vlada Srpske prihvatiti i obratiti se Savetu ministara kako bi realizovali ovaj projekat - dodao je Višković.

On je istakao da je Vlada Republike Srpske zainteresovana da u što skorije vreme reši stambeno pitanje svih izbeglih i raseljenih, i u tome će aktivno učestvovati.

Višković se prethodno sastao sa načelnikom opštine Vlasenica Miroslavom Kraljevićem sa kojim je razgovarao o projektima bitnim za tu lokalnu zajednicu.

PROJEKTI

PREMIJER Radovan Višković je podsetio da se u Republici Srpskoj trenutno gradi 636 kuća za izbegla i raseljena lica, a vrednost projekta je veća od 20 miliona KM, i 145 stanova u zgradama čija je vrednost osam miliona KM.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!