VIRUS GRIPA ZATVORIO ŠKOLU U ZASAVICI: Prvo "pokosio" dve učiteljice, a potom svih 27 đaka i predškolaca

S. KOSTIĆ

02. 02. 2024. u 07:00

U OSNOVNOJ školi "Dobrosav Radosavljević Narod", područnom odeljenju u Zasavici 1, od utorka su školske učionice i klupe - prazne, jer je zbog sezonskog gripa bolesno svih 27 đaka i predškolaca, ali i dve učiteljice.

ВИРУС ГРИПА ЗАТВОРИО ШКОЛУ У ЗАСАВИЦИ: Прво покосио две учитељице, а потом свих 27 ђака и предшколаца

Foto S.K.

Direktor ove škole Slađan Papić kaže za "Novosti" da je virus sve "pokosio" posle školske slave Svetog Save, kao i da očekuje da će se u ponedeljak deca vratiti u klupe i nastaviti sa gradivom. U područnom odeljenju mačvanske Zasavice, školu pohađa 17 učenika u kombinovanim odeljenjima od prvog do četvrtog razreda i 10 predškolaca.

Foto: S. Kostić

ZABRINUT Slađan Papić, direktor škole

- Prvo su u krevet "pale" dve učiteljice, jedna je sada bolje, dok druga ima upalu pluća i nadam se da će biti bolje. Odeljenja su se rasula u ponedeljak i onda sam im rekao da ne dolaze dok svi ne ozdrave. Nastavu će nadoknaditi, subotom ili onlajn - kaže Papić.

Zabrinut je, kaže, i da li će naći zamenu za jednu učiteljicu sada kada hara virus.

NASTAVA TRAJE VIŠE OD VEKA

ŠKOLA u Zasavici je specifična jer se nastava obavlja u objektu koji je star više od 100 godina. Pre dve godine uz pomoć Ministarstva pravde, odnosno sredstvima iz oportuniteta i Grada Sremska Mitrovica, škola je potpuno rekonstruisana, od poda do krova. 

- Teško je danas, pogotovo u manjim sredinama naći prosvetnog radnika. Očekujem da ću do ponedeljka naći zamenu, a ostali se vraćaju svakodnevnim tokovima - ističe direktor škole i dodaje da u ostalim područnim odeljenjima sa matičnom školom nema takav problem. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!