FILATELISTI IZ REGIONA I SVETA OKUPLJAJU SE U BEOGRADU: Najlepše markice Balkana

J. Matijević

05. 10. 2023. u 13:00

MEĐUNARODNA filatelistička izložba, BALKANFILA XIX, održaće se u Beogradu, u Domu Vojske od 12. do 14. oktobra u organizaciji Saveza filatelista Srbije i uz podršku JP "Pošta Srbije". Počasni pokrovitelj izložbe je predsednik Aleksandar Vučić.

ФИЛАТЕЛИСТИ ИЗ РЕГИОНА И СВЕТА ОКУПЉАЈУ СЕ У БЕОГРАДУ: Најлепше маркице Балкана

Privatna arhiva

Do sada najveća izložba filatelije u Srbiji i regionu okupiće filateliste izlagače iz 12 zemalja, a ugostiće i posetioce iz celog sveta. Misija BALKANFILA XIX je da učvršćuje i razvija saradnju i prijateljstvo filatelista zemalja u regionu.

Učešće su najavili filatelisti iz Albanije, BiH, Bugarske, Hrvatske, Grčke, Mađarske, Crne Gore, Severne Makedonije, Rumunije, Srbije, Slovenije i Turske.

U 11 takmičarskih klasa posetioci će moći da vide više od 150 izložaka, a biće im predstavljeno oko 600 vitrina sa filatelističkim izlošcima. Autori znaka BALKANFILA XIX na marki, vinjeti i koverti su Jasmina Čabarkapa i Milica Jovanović, a grafičku realizaciju izdanja pripremila je Marija Vlahović, akademski grafičar.

DO SADA 18 SMOTRI

OD 1965. do 2016. godine održano je 18 smotri filatelista Balkana. Naša zemlja bila je domaćin dva puta - u Beogradu 1977. i u Novom Sadu 1987. godine. 

Prva Međunarodna filatelistička izložba BALKANFILA održana je u Sofiji, 1965, a organizovana je na inicijativu filatelističkih društava iz regiona. Pre gotovo šezdeset godina, u filatelističkim smotrama se videla prilika da se promoviše ova delatnost, razmene iskustava i unapredi saradnja filatelističkih društava zemalja Balkana. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

VEĆ OD 380 EVRA: Evo kako da posetite ovu egzotičnu destinaciju za malo para i to na 8, 11 ili 12 dana avionom