DAJE POSEBAN UKUS SVAKOM JELU: Recept za originalni pesto sos od bosiljka
PESTO od bosiljka je jedan od najaromatičnijih sosova, koji pastama, picama i drugim jelima daje ukus Mediterana.
 
                                                                                    Foto Shutterstock
Možete po želji da ga pravite i sa bademom i pinjolima.
Sastojci:
300 g bosiljka;
Dva čena belog luka;
Kašika limunovog soka
Kašika maslinovog ulja
So i biber po ukusu
Recept za pesto od bosiljka:
Iseckajte čenove belog luka sitno. Stavite ih zajedno sa bosiljkom u blender. Ubacite i limunov sok, maslinovo ulje, so i biber. Blendirajte dok smesa ne postane glatka.
(Stvar ukusa)
 
                    
                    UKRAJINSKI VOJNICI U KLANICI POKROVSKA: "U gradu je pravi pakao, Rusi doveli sve snage koje mogu"
RUSKA pešadija prodrla je u gradske granice jednog od glavnih strateških ciljeva predsednika Rusije Vladimira Putina, preteći da ga opkoli. Ukrajinske specijalne snage uključile su se u borbe u urbanom području.
29. 10. 2025. u 17:43
 
                    
                    SAD IZDALE GENERALNU DOZVOLU DO APRILA: Odlažu se sankcije ruskoj naftnoj kompaniji
SJEDINjENE Američke Države su danas izdale tzv. "generalnu dozvolu" kojom se privremeno odlažu sankcije Rosnjeftu u Nemačkoj do 29. aprila 2026. godine, objavilo je američko ministarstvo finansija.
29. 10. 2025. u 16:17
 
                    
                    Udala se za 25 leta starijeg čobanina, doživela šok kad je umro
Marsel Amfu je čitav svoj život živeo jednostavno. Njegova kuća nije imala ni struje ni vode. To mu je omogućilo da uštedi ogromne sume novca.
28. 10. 2025. u 21:37
 
                     
                     
                     
                     
                                         
                                         
                                 
                                         
                                         
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                    
                    
Komentari (0)