MONTE KOCKE: Kremastiji kolač niste probali, a ukus je izvanredan

Novosti online

10. 05. 2024. u 13:00

Monte kocke je poslastica koja obara sa nogu i najveće sladokusce. Sjajan je desert za sve vaše posebne prilike, ali i za porodična okupljanja.

МОНТЕ КОЦКЕ: Кремастији колач нисте пробали, а укус је изванредан

Foto: Printskrin Youtube

Sastojci za koru:

  • 4 jaja
  • 4 kašike brašna
  • 4 kašike tople vode
  • 4 kašike šećera
  • 2 kašike kakaa
  • 1 prašak za pecivo
  • 100 ml čokoladnog mleka za zalivanje kore

Sastojci za beli fil:

  • 1 l mleka
  • 6 kašika šećera
  • 8 kašika gustina
  • 200 g maslaca

Sastojci za taman fil:

  • 500 ml slatke pavlake
  • 200 g crne čokolade
  • 200 g evrokrema

Priprema kora:

Razdvojite žumance od belanceta pa umutite posebno belance sa prstohvatom soli. U žumance dodajte šećer pa mutite penasto, zatim vodu, pa onda brašno i kakao sa praškom za pecivo. Kada sve to umutite, dodajte smesi umućene belance.

Pecite na 200 stepeni oko pola sata, sami prosudite kada je biskvit pečen.

Blago prohlađen biskvit zalijte sa 100 ml mlakog čokoladnog mleka.

Priprema belog fila:

Skuvajte mleko pa dodajte šećer i gustin. Kada smesa provri i zgusne se, pustite da se ohladi pa onda dodajte maslac.

Priprema tamnog fila:

Zagrejte slatku pavlaku u šerpici i taman kada bude spremna da proključa sklonite je sa ringle pa dodajte čokoladu za kuvanje. Kada se rastopi dodajte i eurokrem. Dobro izmešajte pa pustite da se prohladi.

Ređajte kolač tako što ćete prvo da stavite koru, pa beli fil, pa tamni fil.

(Still)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

LETOVANJE OD 380 EVRA: Hit ponuda - avionom na 8, 11 ili 12 dana na ovoj destinaciji (FOTO)