MILKA TORTA: Kremasto uživanje za sva čula
Donosimo vam najbolji recept za milka tortu, koja je veoma izdašna i ukusna.

Foto: Printscreen/Youtube/Recepttura
Sastojci:
Kora ( ukupno 4 )
Za četiri kore je potrebno:
- brašno - 4 kašike
- belanca - 16
- mleveni lešnici - 16 kašika
- šećer - 16 kašika
Fil:
- krupno mleveni lešnici - 100 grama
- mleko - 700 mililitara
- crna čokolada - 100 grama
- šećer - 300 grama
- bela milka čokolada - 100 grama
- vanilin šećer - 1
- crne milka čokolade sa lešnicima - 100 grama
- žumanaca - 16
- plazma - 100 grama
- puding od vanile - 80 grama
- šećer u prahu - 100 grama
- gustin - 20 grama
- maslac - 250 grama
Priprema:
Kora: 4 belanca umutite sa postepenim dodavanjem šećera. Sjedinite 4 kašike mlevenih lešnika i kašiku brašna, pa dodajte u umućena belanca. Promešajte lagano i sipajte u okrugli kalup veličine 26 cm. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 °S oko 15 minuta ili zavisno od vaše rerne. Na isti način pripremite i preostale 3 kore.
Fil: 500 ml mleka, 300 g šećera i vanil šećer stavite da provri. Posebno sjedinite 200 ml mleka, 16 žumanaca, 80 g pudinga od vanile i 20 g gustina. Sipajte u provrelo mleko i skuvajte fil. Ostavite da se ohladi. Izmiksajte maslac i 100 g šećera u prahu. Postepeno dodajte ohlađeni fil i sve zajedno umutite da se lepo sjedini, a onda fil podelite na dva dela.
U prvi deo dodajte 100 g lomljene plazme i po 100 g iseckane bele i crne milka čokolade.
U drugi deo dodajte 100 g istopljene crne čokolade i 100 g krupno mlevenih lešnika.
Na tacnu stavite prvu koru i prefilujte trećinom prvog fila, a onda preko njega i trećinu drugog fila. Ponovite isti postupak filovanja i sa preostalim korama. Ukrasite po želji.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

ZAHAROVA O UPOZORENjU VUČIĆU ZBOG POSETE MOSKVI: Banditizam i ucena, tako deluju terorističke ćelije
PORTPAROLKA ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova danas je nazvala upozorenja Evropske unije predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u vezi njegove posete Moskvi za Dan pobede, "banditizmom i ucenom''.
30. 04. 2025. u 16:55

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

ZVANIČNO KRAJ: Kome je pripao dvorac u Beču? Razveli se Toni i Dragana
PEVAČICA Dragana Mirković i biznismen Toni Bijelić zvanično su se razveli nakon 25 godina brak.
30. 04. 2025. u 12:32
Komentari (0)