POSNI KINDER BUENO KOLAČ: Neodoljiva poslastica koja će vas oduševiti svojim izvanrednim ukusom

Novosti online

21. 03. 2024. u 13:00

Kinder bueno je jedna od najpoznatijih svetskih čokoladica. Od sličnih sastojaka ljudi su počeli da prave kinder bueno kolače i torte. Kako je u toku uskršnji post, ne morate da se odričete omiljenih poslastica, već napravite posni kinder bueno kolač.

ПОСНИ КИНДЕР БУЕНО КОЛАЧ: Неодољива посластица која ће вас одушевити својим изванредним укусом

Foto: Jutjub/Printskrin/

Sastojci:

300 g posnih napolitanki 

100 g posne čokolade 
100 ml posne slatke pavlake 
Za fil:
500 ml biljnog mleka 
1,5 kesica pudinga od vanile 
250 g posnog krem sira 
120 g šećera 
10 g vanilin šećera 
300 ml posne slatke pavlake 
150 g kikirikija 
Za glazuru:
100 g posne čokolade
100 ml posne slatke pavlake 
kikirki ili lešnik

Priprema:

Istopite čokoladu sa slatkom pavlakom, pa umočite napolitanke. Umačete tri ivice, a četvrtu ostavite suvu. Ređajte u pleh koji ste obložili pek-papirom. Suva ivica treba da "legne" na čokoladnu ivicu kako bi se zalepila. 

U posudi pomešajte puding, šećer i vanilin šećer. Sipajte 100 ml mleka i lepo sjedinite da nema grudvica. Sipajte preostalo mleko u šerpu, pa kada krene da vri dodajte puding. Sve lepo promešajte i kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Sipajte u posudu, pokrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi nekih 30 minuta. Umutite krem sir sa ohlađenim pudingom, pa dodajte umućenu slatku pavlaku i sve dobro sjedinite mikserom. 

U šerpi istopite šećer, pa dodajte kikiriki ili lešnik i sve dobro promešajte. Sipajte dobijenu smesu na pek-papir i stavite u fržider da se stegne. Zatim je izblendirajte i dodajte u fil, pa lagano promešajte. 

Preko napolitanki sipajte fil, pa istopite čokoladu sa slatkom pavlakom i premažite preko. Ostavite u frižideru da se stegne.

(Stvarukusa/mondo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave