POSLUŽITE GA UZ ŠOLJICU KAFE ILI ČAJA, ODUŠEVIĆE VAS KOLIKO JE PREDOBAR: Lenji kolač s čokoladom, topi se u ustima
KADA ga jednom napravite postaće vam omiljeni desert koji ćete često praviti.
                                                                                    Foto Shutterstock
Sastojci:
* 4 jajeta
* 1 čaša šećera
* 3/4 čaše ulja
* 1 grčki jogurt (180 g)
* 2 čaše mekog brašna (do vrha)
* 1 puding od vanile
* 1 prašak za pecivo
* 200 gr čokolade (mlečne ili za kuvanje)
* šećer u prahu (za posipanje)
Priprema:
1. Zagrejte rernu na 170 stepeni. Dobro izmiksajte jaja i šećer dok se masa ne udvostruči. Dodajte ulje, jogurt, brašno, prašak od pudinga i prašak za pecivo, pa kratko izmiksajte na maloj brzini, samo da se sastojci sjedine. Iseckajte čokoladu na veće komadiće, pa je ubacite i samo promešajte kašikom.
2. Pleh obložite papirom za pečenje, sipajte smesu i ravnomerno je rasporedite.
3. Pecite 40 minuta na 170 stepeni na donjoj polici rerne (nakon oko 35 minuta, kada kolač odozgo dobije smeđu boju, gotov je).
4. Kad se ohladi, pospite ga šećerom u prahu i poslužite.
(Stil)
Preporučujemo
                    
                    "PA HAJDE DA PRODUŽIMO ZADOVOLjSTVO" Zaharova uputila misterioznu poruku Zapadu
PORTPAROLKA ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je danas da su zapadne zemlje zabrinute zbog toga kakva bi još nova ispitivanja oružja Rusija mogla da sprovede nakon demonstracije rakete "Burevestnik".
01. 11. 2025. u 19:52
                    
                    SAD IZDALE GENERALNU DOZVOLU DO APRILA: Odlažu se sankcije ruskoj naftnoj kompaniji
SJEDINjENE Američke Države su danas izdale tzv. "generalnu dozvolu" kojom se privremeno odlažu sankcije Rosnjeftu u Nemačkoj do 29. aprila 2026. godine, objavilo je američko ministarstvo finansija.
29. 10. 2025. u 16:17
                    
                    "ONA JE ZLA!" Ova poznata srpkinja je zaova Snežane Đurišić (FOTO)
"MALO je zla, ali je naša..."
02. 11. 2025. u 16:10
                    
                    
                    
                    
                                        
                                        
                                
                                        
                                        
                                        
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
Komentari (0)