NAJBOLJE ODMAH STAVITE DUPLU MERU: Sa limunom i borovnicom, ko bi se setio, a super je kombinacija
DRUGAČIJI kolač, neodoljivog ukusa koji se pamti i voli.

Foto Shutterstock
Sastojci:
Za podlogu:
* 200 g mlevenog keksa
* 120 g otopljenog putera ili margarina
* 1 kašika mleka
Za jogurt kremu od limuna:
* 350 g grčkog jogurta
* 100 g šećera u prahu
* sok i rendana korica jednog limuna
* 1 kašičica arome vanile
* 200 ml slatke pavlake
* 1 kesica želatina – 10 g
Još:
* 200 g borovnica
Za dekoraciju:
* kriške limuna
* borovnice
Priprema:
Podloga:
Puter otopite u šerpici i ostavite sa strane da se malo prohladi. Keks sameljite u secku.
Dodajte otopljeni puter i kašikom dobro izmešajte. Na kraju dodajte i kašiku mleka i sjedinite.
Obruč prečnika 22 cm stavite na odgovarajuću tacnu i rasporedite smesu za podlogu. Dobro utapkajte prstima ili čašom. Pripremljenu podlogu stavite u frižider dok pripremate kremu.
Jogurt krema od limuna:
Stavite u plastičnu posudu grčki jogurt, kiselu pavlaku i šećer u prahu pa žicom izmešajte. Limun dobro operite i narendajte koricu. Iscedite sok i dodajte u posudu sa jogurtom.
Na kraju dodajte aromu vanile i sve izmešajte žicom.
U posebnoj posudi mikserom umutite slatku pavlaku, ali tako da ostane mekša. Dodajte je prethodnoj smesi i sve kašikom sjedinite lagano mešajući.

Foto Shutterstock
Želatin pripremite prema uputstvu sa kesice. Dakle, prelijte ga sa četiri kašike hladne vode, ostavite par minuta da nabubri pa otopite na najmanjoj vatri.
Prvo u posudicu sa želatinom dodajte 2-3 kašike kreme i odmah žicom energično mešajte, pa sjedinite sa ostatkom kreme i sve dobro izmešajte.
Na ovaj način ćete izbeći rizik da vam se u kremi stvore grudvice od želatina ako biste ga dodali direktno u posudu sa kremom.
(Trpeza)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

ŠPANIJA PROGLASILA VANREDNO STANjE
MINISTARSTVO unutrašnjih poslova Španije proglasilo je vanredno stanje nakon današnjeg nestanka struje.
28. 04. 2025. u 21:32

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

ZVANIČNO KRAJ: Kome je pripao dvorac u Beču? Razveli se Toni i Dragana
PEVAČICA Dragana Mirković i biznismen Toni Bijelić zvanično su se razveli nakon 25 godina brak.
30. 04. 2025. u 12:32
Komentari (0)