ODLIČNA ZAMENA ZA HLEB, A ZA NJIHOVU PRIPREMU DOVOLJNO JE SAMO POLA SATA: Brzinske mini-lepinje od četiri sastojka

Novosti online

27. 02. 2024. u 08:00

KOD kuće od osnovnih sastojaka, kao što su brašno, so, prašak za pecivo, ulje i mleko napravite najukusnije mekane mini-lepinje. Ovako pripremljene lepinje možete da služite sa slatkim ili slanim namazima, a uspeće svima iz prvog pokušaja.

ОДЛИЧНА ЗАМЕНА ЗА ХЛЕБ, А ЗА ЊИХОВУ ПРИПРЕМУ ДОВОЉНО ЈЕ САМО ПОЛА САТА: Брзинске мини-лепиње од четири састојка

Foto Shutterstock

Sastojci:

* 200 g brašna

* 1 kašičica praška za pecivo
* 1 kašičica soli
* 1 kašika ulja
* 130 ml mleka

Recept za brzinske mini-lepinje od 4 sastojka:

 Korak 1: 

Umesite testo

U posudu sipajte ulje i mleko, pa dodajte prosejano brašno, malo soli i prašak za pecivo. Umesite testo.

 Korak 2: 

Oblikujte lepinje

Dobijeno testo razvucite na pobrašnjenoj površini, pa pomoću čaše pravite okrugle oblike.

 Korak 3: 

Pržite lepinje

U tiganju pržite lepinje po 5 minuta sa svake strane.

Foto Shutterstock

(StvarUkusa/Mondo)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)