VERUJTE NAM NA REČ, SAMO MALO TRUDA ZA OVAJ SPECIJALITET: Pohovane paprike sa susamom i sirom

Novosti online

28. 02. 2024. u 07:00

VERUJTE da ne postoji osoba koja će odbiti ovo fenomenalno jelo.

ВЕРУЈТЕ НАМ НА РЕЧ, САМО МАЛО ТРУДА ЗА ОВАЈ СПЕЦИЈАЛИТЕТ: Поховане паприке са сусамом и сиром

Foto Shutterstock

Sastojci:

* pečene paprike

* 100 g topljenog sira
* 50 g susama
* so, biber
* suvi začin
* 2 jajeta
* brašno
* prezle
* ulje

Priprema:

1. Pečene paprike odmrznite ukoliko su bile u zamrzivaču, posolite ih i pobiberite. U svaku stavite komad sira.

2. Uvaljajte ih u brašno, pa u jaja u koja ste stavili malo biozačina, pa u prezle, koje treba pomešati sa susamom.

3. Pržite ih na tihoj vatri.

4. Pohovane paprike, dok su još vruće, poređajte na oval.

5. Možete ih jesti samostalno, a kao prilog možete da poslužite pomfrit.

(Stil)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SARMICE OD BLITVE: Tako sočne da se tope pri svakom zalogaju