PRAVI SE I JEDE BEZ GRIŽE SAVESTI: Lava kolač - Savršenstvo ukusa koje ima manje od 250 kalorija
NIKO ne može da odoli savršenstvu čokoladnog ukusa, a ovo je najbolji recept.
Sastojci:
* suv pečeni pistaći, 1 šoljica
* kakao, 1/4
* rendana gorka čokolada, 60 gr
* prašak za pecivo, 1/2
* jaja, 2 kom
* belanca 5
* ekstrakt vanile, 1/2
* so, na vrh noža
Priprema:
- Sameljite pistaće u blenderu tako da dobijete smesu sličnu pasti.
Sjedinite smesu od pistaća sa polovinom šećera, kakaom, rendanom čokoladom i praškom za pecivo, a odvojeno umutite žumanca sa preostalim šećerom i belanca sa malo soli.
U žumanca umešajte ekstrakt vanile i sve suve sastojke, pa postepeno dodajte sneg od belanaca.
Podelite pripremljenu smesu u 12 manjih kalupića za kolače koje ste prethodno blago premazali uljem i složite na veliki pleh.
Pecite devet minuta u rerni zagrejanoj na 230 stepeni. Gotov kolač ostavite pet minuta da odmori, pa okrenite na tanjir i poslužite.
Smesu možete da napravite ranije i da je čuvate u frižideru do pečenja.
(Super recepti/Žena)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
SKUPOG UKUSA, A MAMI OSMEH NA LICE: Šambali - Jeftin turski kolač (VIDEO)
04. 03. 2024. u 13:00
UZ OVAJ TRIK BIĆE MEKANE I SUTRADAN: Kako da palačinke ne budu žilave?
04. 03. 2024. u 07:00
Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost
Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.
10. 05. 2024. u 16:45
VEĆ OD 380 EVRA: Evo kako da posetite ovu egzotičnu destinaciju za malo para i to na 8, 11 ili 12 dana avionom
MESTO gde pustinjski pejzaži oživljavaju avanturistički duh, a Sredozemno more poziva na potpuno opuštanje.
13. 05. 2024. u 11:46
AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNjIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!
Spremite se za putovanje kroz tamni podzemni svet za koji do sada niste znali.
09. 05. 2024. u 11:33
Komentari (0)